Banner 980x90

Konferencē prezentēs jaunākos pētījuma datus par jauniešu politisko līdzdalību Latvijā

29.oktobrī, plkst.12.00, Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikumā, Nīcgales ielā 26, Strukturētā dialoga IV cikla noslēguma konferencē Latvijas Jaunatnes padome (LJP) prezentēs jaunākos pētījuma datus par jauniešu politisko līdzdalību Latvijā, jauniešu līdzdalības iespējām un to izmantošanu.

Pētījuma "Jauniešu politiskā līdzdalība Latvijā" rezultāti apliecina, ka kopumā jauniešu līdzdalības aktivitāte Latvijā nav augsta. Tikai aptuveni ¼ daļa jauniešu vismaz reizi mēnesī piedalās kādās sociālās, sabiedriskās vai interešu aktivitātēs. Viszemākie līdzdalības rādītāji ir jauniešu iesaistei politiskajās aktivitātēs - tikai 2% jauniešu regulāri iesaistās partiju darbā, politiskajās diskusijās un politiskos pasākumos.

"Jauniešu zemā politiskā līdzdalība nebūt nenozīmē to, ka jauniešiem nav viedokļa un viņus neinteresē iesaistīšanās politiskajās aktivitātēs. Lai veicinātu jauniešu politisko līdzdalību, lēmumu pieņēmējiem, jauniešu organizācijām un iesaistītajām pusēm ir jāattīsta jaunas līdzdalības komunikācijas formas. Lai jauniešus iesaistītu, ar viņiem vispirms ir jārunā vienkāršā, viņiem uztveramā valodā un jāveicina tikšanās klātienē neformālā vidē. To apliecina arī Latvijas Jaunatnes padomes organizētās Strukturētā dialoga jauniešu un lēmumu pieņēmēju neformālās tikšanās visos Latvijas reģionos," atzīst LJP prezidents Emīls Anškens.

Strukturētā dialoga IV cikla noslēguma konference norisināsies no 29. līdz 31.oktobrim un tās dalībnieki izstrādās priekšlikumus Eiropas Savienības jaunatnes konferences rekomendāciju ieviešanai Latvijā jauniešu politiskās līdzdalības veicināšanai. Konference vienkopus pulcēs ministriju un pašvaldību pārstāvjus, Saeimas deputātus, nevalstisko organizāciju pārstāvjus, jauniešus un jaunatnes darbā iesaistītos no visas Latvijas. Konferencē uzstāsies pieaicinātie jaunatnes politikas eksperti no Somijas, Zviedrijas, Lietuvas, Nīderlandes un Eiropas jaunatnes foruma. Konferencē būs iespēja iepazīties ar Strukturētā dialoga IV cikla ieviešanu Latvijā, citu valstu pieredzi un aktuālākajiem pasākumiem Latvijā 2015-2016.gadā jaunatnes politikas jomā.

Konferences programma ir pieejama LJP mājas lapā www.ljp.lv Konferenci organizē Latvijas Jaunatnes padome ar Eiropas Komisijas, Izglītības un zinātnes ministrijas un Eiropas Savienības programmas Erasmus+ finansiālu atbalstu. Papildu informācija: Vilis Brūveris, Latvijas Jaunatnes padomes Starptautiskās programmas direktors, 26132223, dialogs@ljp.lv Mediju pārstāvju ievērībai: Interesentiem iespējams pieteikt individuālas intervijas ar Latvijas Jaunatnes padomes pārstāvjiem un konferences aicinātajiem viesiem. Aicinām mediju pārstāvjus informēt par dalību pasākumā, sazinoties ar Lindu Kalniņu: linda.kalnina@ljp.lv, 27723995.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)