Banner 980x90

Ziemassvētku kauju muzejā pirms ugunspunkta izbūves veic arheoloģisko izpēti

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ceturtdien un piektdien, 21. un 22.jūlijā, Latvijas Kara muzeja nodaļā "Ziemassvētku kauju muzejs" notiks arheoloģiskā izpēte vietā, kur tiks izbūvēts betona ugunspunkts, aģentūrai LETA pastāstīja nodaļas vadītājs Dagnis Dedumietis.

"Muzeja ekspozīcija tiks papildināta ar betona ugunspunktu, tāpēc veicam izpēti vietā, kur tas atradīsies, jo vieta būvniecības laikā tiks izpostīta," atklāja Dedumietis. Darba mērķis ir izpētīt Pirmā pasaules kara nocietinājumus.

Muzeja filiāles vadītājs atzīst, ka Pirmā pasaules kara kauju vietas ir pētītas ļoti maz. "Rok jau daudz, bet ne ar arheoloģiskajām metodēm," Dedumietis norāda uz tā saukto melno racēju aktivitāti.

Arheoloģisko izpēti vada pats Ziemassvētku kauju muzeja vadītājs.

Latvijas Kara muzeja noslēgtais iepirkums liecina, ka betona ugunspunktu Jelgavas novada Valgundes pagasta "Mangaļos" par 31 035 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, izbūvēs SIA "AV projekts", kas atzīts par uzvarētāju trīs pretendentu konkurencē. Ugunspunkts jāizbūvē divos mēnešos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)