Banner 980x90

Ziedi salātos dažādām garšas niansēm

Pixabay
Pixabay
Ierastos salātus ar dārzeņiem, garšaugiem un augļiem var atdzīvināt ar ziediem, kas piedos salātiem ne tikai krāšņu izskatu, bet arī katram ziedam, kas ir ēdams ir savas garšas nianses. Sākot no pikantuma, rūgtenas piegaršas un beidzot ar saldām un medainām garšām. 

Dažādu tautu virtuvēs ziedi ēdienā ir paaudzēm ilga tradīcija, piemēram, itāļi uzturā lieto kabaču ziedus, bet Indijā bieži tiek izmantotas rožlapiņas. No dažiem ziediem pārtikā var lietot visas šķirnes, piemēram, rožu ziedus un pienenes. Katrā ziedā ir savas vērtīgās uzturvielas, piemēram, pieneņu ziedi satur A un B12 vitamīnus, kuri ir vērtīgi redzei. 

Pirms ziedlapiņu likšanas salātos pārliecinieties, ka tās ir vāktas bioloģiski tīrā vietā un tie ziedi ir nomazgāti un atbrīvoti no kukaiņiem. Veidojot savus salātus, droši kombinējiet tos ar dārzeņiem, salātlāpām un citām sev pierastām sastāvdaļām. 

Klikšķini uz zemāk redzamā linka un uzzini vairāk!

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)