Banner 980x90

Zaļenieku amatniecības vidusskolas Karjeras dienā organizēs ar profesijām saistītas radošās darbnīcas

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Trešdien, 24.februārī, notiekošajā Karjeras dienā Zaļenieku Komerciālajā un amatniecības vidusskolā ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, kuras paredzētas jauniešiem, kuri atbilstoši turpmākajai karjeras izvēlei vēlas papildus iepazīt ar mākslu un tehniku saistītās nozares un nepieciešamās profesionālās prasmes.

Jelgavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone aģentūru LETA informēja, ka pirms radošajām darbnīcām pasākuma dalībniekus iepazīstinās arī ar iespējām personības un karjeras izaugsmei "Erasmus+" programmā, kuras laikā 2015.gadā Zaļenieku komerciālās un amatniecības vidusskolas audzēkņiem bija iespēja stažēties Vācijā un Portugālē.

Desmit profesionālās izglītības programmas "Restaurācija" audzēkņi stažējās Vācijā, savukārt divu mēnešu garumā programmas "Autotransports" audzēkņi smēlās pieredzi praksē autoservisos Portugālē, atgādināja pašvaldības pārstāve.

Praktiskajās nodarbībās tiks piedāvātas trīs amatu darbnīcas. Ģipša mozaīku darbnīcā būs iespēja gatavot krāsainus tējas paliktnīšus, izmantojot dažādus dekoratīvos materiālus un zīmējumus. Dekoratīvo mūra elementu darbnīcā varēs piedalīties vērpta ķieģeļa stabiņa mūrēšanā un iepazīties ar dekoratīvās arkas mūrēšanu, izmantojot koka formas. Savukārt auto tehniskās apkopes un remonta darbnīcā būs iespēja iepazīt darbus, kurus audzēknis veic valsts kvalifikācijas eksāmenā, lai iegūtu automehāniķa kvalifikāciju.

Darbus vadīs skolas pedagogi un audzēkņi. Pasākuma dalībnieki saņems apliecinājumus par dalību darbnīcās.

Dalībniekiem uz pasākumu ar ierobežotu vietu skaitu bija jāpiesakās iepriekš.

Karjeras dienas pasākums notiek "Erasmus+" programmas projekta "Praktisko zināšanu pilnveidošana Zaļenieku komerciālās un amatniecības vidusskolas audzēkņiem un pedagogiem" gaitā. Projektu 116 526 eiro apmērā finansē Eiropas Komisija.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)