Banner 980x90

Vietējais pārvadātājs sola risināt jautājumu par Jelgavas nomalē strādājošo nogādāšanu mājās vakaros

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
SIA "Jelgavas autobusu parks" (JAP) Jelgavas Ražotāju konsultatīvās padomes dalībniekiem solīja domāt par to, kā mājās pēc maiņas beigām nokļūt rūpnīcu darbiniekiem, kas strādā pilsētas nomalē, aģentūru LETA informēja Jelgavas ražotāju un tirgotāju asociācijas (JRTA) valdes priekšsēdētājs Imants Kanaška.

Ar to, ka darbiniekiem nav iespējas pēc darba nokļūt mājās ar sabiedrisko transportu, saskārušās tās ražotnes, kuras darbojas Rubeņu ceļā un bijušās rūpnīcas RAF teritorijā. Tieši tādēļ uzņēmēji šonedēļ uz tikšanos bija aicinājuši JAP pārstāvjus.

Kanaška stāstīja, ka pēc maiņas beigām 47 rūpnīcas "Dinex" darbinieki netiek uz sabiedrisko transportu, kas kursē pa paralēlo ielu gar "Jelgavas tipogrāfiju". Viņi rosināja JAP reisam izmest nelielu loku un nogādāt arī "Dinex" darbiniekus uz pilsētas centru, ko lūdza arī SIA "Paplāte Nr.1" pārstāvis, jo uzņēmuma 15 darbiniekiem arī būtu jātiek līdz pilsētas centram. "Teorētiski JAP nesaskatīja būtiskas problēmas, lai šādu nelielu apli iekļautu maršrutā, solot līdz rudenim piedāvāt konkrētu risinājumu. Te gan būtu nepieciešama arī Jelgavas pilsētas un Ozolnieku novada pašvaldības iesaiste, sakārtojot meža ceļu, kas samazinātu maršruta autobusam nobraucamo kilometru skaitu no vienas ražotnes līdz otrai. Tieši tādēļ tikšanās dalībnieki nolēma jau tuvākajā laikā par šo jautājumu rīkot vēl vienu tikšanos, uzaicinot uz to arī minētās pašvaldības," informēja JRTA vadītājs.

Ne tik vienkārši risināms ir jautājums par transporta organizēšanu darbiniekiem pēc nakts maiņas. Veidot speciālu reisu būtu pārāk dārgi un ekonomiski neizdevīgi, tādēļ uzņēmēji apsvērs iespēju kooperēties un īrēt autobusu šim mērķim no privātajiem pārvadātājiem.

Vēl vienu risinājumu darbinieku nokļūšanai mājās, tiesa, tikai gada siltajos mēnešos, rosināja SIA "Jelgavas tipogrāfija" Saimniecības un loģistikas daļas vadītājs Rodijs Trankalis, proti, velosipēdu. Tiesa, tam traucē apstāklis, ka nav izbūvēti veloceliņi, līdz ar to braukšana ir visai nedroša. Klātesošais Jelgavas domes priekšsēdētāja vietnieks Jurijs Strods (VL-TB/LNNK) esot atklājis, ka plānotajā Loka maģistrāles rekonstrukcijas projektā par veloceliņa izveidi tiks domāts.

Uzņēmēji pārrunāja arī jautājumu par naktsmītnēm tiem darbiniekiem, kas uz Jelgavu brauc strādāt no citām pilsētām. Vairāki ražotāji atzina, ka dzīvokļu īres tirgus Jelgavā ir trūcīgs un dārgs, tādēļ esot jādomā par dienesta viesnīcām. Ar savu piedāvājumu uzņēmējus iepazīstināja Jelgavas tehnikums, kura dienesta viesnīca nesen piedzīvojusi pilnīgu rekonstrukciju, kā arī Latvijas Lauksaimniecības universitāte, kuras direktora vietnieks Ilgonis Šuksta uzņēmējiem piedāvāja vietas kādā no desmit mācību iestādes dienesta viesnīcām. Tiesa, abu mācību iestāžu pārstāvji uzsvēra, ka izīrēt istabiņas rūpnīcu darbiniekiem viņi būtu gatavi tajā gadījumā, ja darba devēji uzņemtos atbildību par kārtību istabās, mēbeļu un sadzīves tehnikas nebojāšanu, kā arī darbinieku uzvedību.

Kanaška informēja, ka Ražotāju konsultatīvā padome dibināta īsi pirms Līgo svētkiem, tā sanāks reizi ceturksnī, sekmējot uzņēmējdarbības vides attīstību un savstarpējo sadarbību starp ražotājiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)