Banner 980x90

"Vienotības" Jelgavas nodaļa atbalsta esošo vadītāju, bet vēlas vairāk reģionu pārstāvju valdē

Partijas "Vienotība" Jelgavas pilsētas nodaļa noskaņota paust atbalstu pašreizējai partijas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai, taču partijas valdē vēlas vairāk reģionu pārstāvju, kam deleģēs arī savējo.

Partijas "Vienotība" Jelgavas pilsētas nodaļas vadītājs Aigars Rublis, kurš pašvaldībā ir domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības un sporta programmā, aģentūru LETA informēja, ka saistībā ar gaidāmo partijas vadības pārvēlēšanu Jelgavas nodaļa nolēmusi izvirzīt viņa kandidatūru partijas valdei. Nodaļas biedri uzskata, ka kopumā partijas valdē vajadzētu būt vairāk pārstāvētiem reģioniem.

Rubļa kandidatūrai uz valdi atbalstu esot izteikuši arī partijas biedri citās Zemgales nodaļās un pašvaldībās, kur uzskata, ka reģionu interesēm un zināšanām jābūt pārstāvētām arī partijas vadībā, jo Rīga neesot visa Latvija.

Savukārt attiecībā uz partijas "Vienotība" priekšsēdētāja amata kandidātiem Rublis bija informēts par Saeimas deputāta Inta Dāldera svārstīšanos, bet nezināja par cita deputāta Andreja Judina kandidēšanu, kura, iespējams, nākusi pēdējā brīdī, taču Jelgavas nodaļa ir apmierināta ar pašreizējo partijas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu, kuru arī ir noskaņoti atbalstīt.

Kā ziņots, uz partijas "Vienotība" priekšsēdētāja amatu kandidēs arī Saeimas deputāts Andrejs Judins (V), kurš konkurēs ar pašreizējo partijas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu.

Iepriekš daļa partijas biedru vērtēja iespēju partijas vadītāja amatam virzīt deputātu Intu Dālderi, kurš iepriekš kopā ar Āboltiņu kandidēja uz "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja amatu. Dālderis esot apsvēris šo iespēju, tomēr vēlāk savas domas esot mainījis.

Judins aģentūrai LETA sacīja, ka piekritis kandidēt, jo jau divus termiņus strādā partijas valdē, līdz ar to viņš varētu uzņemties atbildību un vadīt partiju. Judins uzskata, ka "Vienotībai" būtu jāmainās jautājumos, kas saistīti ar iekšpartejisko kultūru un demokrātiju, biedru iesaistīšanu lēmumu pieņemšanā, organizatorisku darbu. Viņš minēja vēl vairākus aspektus, vienlaikus piebilstot, ka tas nenozīmē, ka pašlaik partijā tā nav, tomēr dažādiem cilvēkiem var būt atšķirīgs redzējums.

Tātad kopumā uz valdes priekšsēdētāja amatu būs divi kandidāti, bet uz valdes locekļu amatiem izvirzīti 36 kandidāti.

"Vienotības" domes priekšsēdētāja amatam izvirzīts tikai viens kandidāts - Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, kas nozīmē, ka līdzšinējā domes priekšsēdētāja Sandra Kalniete neturpinās darboties šajā amatā. Domes priekšsēdētāja vietnieka amatam izvirzīta Linda Medene, kura arī pašlaik ieņem šo amatu.

Iepriekš jau ziņots, ka "Vienotība" šajā nedēļas nogalē pulcēsies kārtējā kongresā, kurā tiks pārvēlēta partijas vadība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)