Banner 980x90

Vēlēšanām Jelgavas novadā sekojis rekordliels novērotāju skaits

Jelgava, 5.jūn., LETA. Jelgavas novada domes vēlēšanām šogad sekojis rekordliels brīvprātīgo novērotāju skaits, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

"Parasti vēlēšanām novadā līdzi sekoja trīs līdz pieci novērotāji, bet šoreiz bija pieteikušies ap 30 brīvprātīgo novērotāju, kas pirms tam izgājuši Centrālās vēlēšanu komisijas apmācības," informēja Jelgavas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Inita Ezermane.

Viņa pauda, ka vēlēšanu diena visos 16 novada vēlēšanu iecirkņos aizvadīta bez īpašiem precedentiem. Kādai vēlētājai bijušas pretenzijas par to, ka vēlēšanu kabīnei nav aizkaru, lai gan šajā iecirknī balsotājiem aizklātums ticis nodrošināts. Bijuši arī gadījumi, kad cilvēks vēlējies nobalsot novadā, taču viņš vēlēšanām reģistrēts citā pašvaldībā.

"Ar iecirkņu vēlēšanu komisijas pārstāvjiem pārrunājot šī gada balsotāju aktivitāti, secinājām, ka proporcionāli reālajam novada iedzīvotāju skaitam vēlēšanu aktivitāte, visticamāk, bijusi augstāka, jo ir virkne cilvēku, kuri iekļauti konkrēta iecirkņa vēlētāju reģistrā, lai gan zināms, ka jau vairākus gadus viņu reālā dzīvesvieta ir ārpus Latvijas," skaidroja Ezermane.

Jau vēstīts, ka Jelgavas novadā arī šajās pašvaldību vēlēšanās ir uzvarējusi Latvijas Zemnieku savienība (LZS) un tās saraksta līderis Ziedonis Caune.

LZS ir savākusi 43,78% balsu, kas ir vairāk nekā pirms četriem gadiem, kad Caunes vadītais saraksts ieguva 37,7% balsu un sešas no 17 deputātu vietām.

LZS seko "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK ar 12,88% balsu, Latvijas Reģionu apvienība - 10,83%, "Saskaņa" - 9,41%, partija "KPV LV" - 9,25% - un "Vienotība" - 8,11%.

Partijas "Latvijas attīstībai" saraksts ir spējis savākt vien 4,58% balsu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)