Banner 980x90

Vēlēšanām Jelgavā pieteikts par vienu sarakstu mazāk nekā iepriekš

Jelgava, 25.apr., LETA. Uz vietu Jelgavas domē šogad gaidāmajās vēlēšanās pretendē astoņi politiskie spēki, kas ir par vienu mazāk, nekā bija 2013.gadā, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas informācija.

Sarakstos iekļauti 111 kandidāti, līdz ar to uz katru no 15 deputātu vietām pretendē 7,4 cilvēki. 2013.gadā kandidātu skaits Jelgavā bija 137.

Vēlēšanās Jelgavā piedalīsies "Saskaņa", Zaļo un zemnieku savienība, Latvijas Sociālistiskā partija (LSP), "Vienotība", "KPV LV", nacionālā apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, Latvijas Reģionu apvienība (LRA) un "Gods kalpot mūsu Latvijai".

LSP kā saraksta līderis pieteikts SIA "Greentorija" vadītājs Aleksandrs Petrovs.

Jelgavas domes priekšsēdētāja vietnieks Aigars Rublis ir mēra amata kandidāts no "Vienotības". Līdz ar viņu sarakstā iekļauts arī deputāts Andris Tomašūns.

Līdzīga situācija ir arī nacionālās apvienības sarakstā, kur pirmais ir domes priekšsēdētāja vietnieks Jurijs Strods, bet otrais - deputāts Roberts Šlegelmilhs.

Savukārt LRA saraksta līderis ir Dobeles novada pašvaldības izpilddirektora vietnieks un bijušais Jelgavas pašvaldības izpilddirektors Gunārs Kurlovičs. Aiz viņa sarakstā startē esošie domes deputāti Saulvedis Šalājevs un Jānis Bacāns.

SIA "Jelgavas poliklīnika" un SIA "Supramed" inženieris Lauris Zīverts kā pirmais sarakstā pārstāv "KPV LV", savukārt iepriekš no Reformu partijas startējošais vairāku uzņēmumu vadītājs Mārtiņš Vadzis šogad ir partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai" saraksta līderis Jelgavā.

Jau vēstīts, ka Saskaņas saraksta līderis ir esošais domes deputāts un AS "Rīgas Centrāltirgus" mārketinga projektu vadītājs Ivars Jakovels. Aiz viņa sarakstā startē vēl divi esošie deputāti Valentīns Grigorjevs un Sergejs Stoļarovs. Tāpat uz vietu domē pretendē arī bijušie deputāti Anatolijs Ļitvinovs un Andrejs Eihvalds.

Savukārt valdošās ZZS saraksta priekšgalā ir pilsētas mērs Andris Rāviņš un viņa vietniece Rita Vectirāne, kā arī citi ZZS domes deputāti. Politiskā spēka sarakstā iekļauti visi iepriekš pieteiktie kandidāti, tostarp Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektore Irina Pilvere, Jelgavas Ledus sporta skolas direktors Aivars Zeltiņš un SIA "Karameļu darbnīca" dibinātāja Ilze Priževoite.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)