Banner 980x90

Vēl augustā iespējams nobaudīt vasaras īpašos ēdienus

Visas vasaras garumā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sadarbībā ar Jelgavas un Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumiem aicina novērtēt šīs sezonas īpašo ēdienu garšas nianses. Vēl tikai augustā iespējams nogaršot ēdienus, kas gatavoti pēc īpaši izstrādātām receptēm. Ēdienu pamatā ir produkti, kas audzēti un iegūti no vietējiem ražotājiem un saimniecībām Zemgales reģionā.

Kā pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informēja Jelgavas reģionālais tūrisma centrs, piedāvājuma "Izgaršo vietējo!" ietvaros ir radīti vairāki jauni ēdieni, ko nobaudīt ir iespējams no 1.jūnija līdz 31.augustam. Savai gaumei atbilstošu ēdienu atradīs ikviens gardēdis. Īpašajās vasaras ēdienkartēs ir iekļauti salāti, otrie ēdieni, saldie un dzērieni.

Kā atzīst piedāvājumā iesaistītie uzņēmēji, cilvēku atsaucība ir liela un daudzi labprāt izmēģina nogaršot ko jaunu. Kafejnīcas "Grantiņi" saimnieki novērojuši, ka ir viesi, kas uz kafejnīcu atbraukuši tieši, lai nobaudītu īpašos vasaras ēdienus. Saimnieki plāno daļu no vasaras ēdienkartē iekļautajiem ēdieniem pievienot arī pastāvīgajā ēdienkartē. Restorānā "La Tour De Marie" novērojuši, ka pieprasītākais ēdiens esot siļķes fileja "La Tour De Marie" gaumē ar sīpoliem, dzērvenēm un zaļumiem, savukārt krodziņa "Istaba" viesi labprāt nobauda ceptas cūkgaļas ribiņas ar cepeškrāsnī ceptiem kartupeļiem garšvielās. Bistro "Silva" un ģimenes restorānā "Hercogs" atzīst, ka iecienīti esot visi ēdieni no īpašās vasaras ēdienkartes. Viesu mājā "Pūteļkrogs" bieži galdā tiekot likts saldais ēdiens – mascarpones krēms ar zemenēm un bezē kraukšķiem. Arī kafejnīcā "Zemnieka cienasts" iecienīti saldie ēdieni – rabarberu un ogu plātsmaizes un piparmētru tēja. Picorāna "Tami Tami" viesi labprāt nobauda tematisko kokteili "Hercogs Jēkabs".

Līdz 24.augustam ikviens tiek aicināts piedalīties konkursā par piedāvājumu "Izgaršo vietējo!", kas norisinās sociālajā tīklā facebook.com. Reizi nedēļā tiek uzdots jautājums par kādu no ēdināšanas uzņēmumiem, kas piedāvā īpašos vasaras ēdienus. Lai piedalītos konkursā, jākļūst par Visit Jelgava facebook.com lapas sekotāju un jāatbild uz nedēļas jautājumu. Katru nedēļu divi pareizo atbilžu autori, kas izvēlēti izlozes kārtībā, saņem dāvanu kartes no ēdināšanas uzņēmumiem.

Īpašos vasaras ēdienus var nobaudīt Jelgavas pilsētā - restorānā "La Tour de Marie" (Akadēmijas iela 1, Jelgava), bistro "Silva" (Driksas iela 7/9, Jelgava), picorānā "Tami Tami" (Lielā iela 19A, Jelgava), ģimenes restorānā "Hercogs" (Kr. Barona iela 3, Jelgava), krodziņā "Istaba" (J.Čakstes bulvāris 7, Jelgava); Jelgavas novadā - kafejnīcā "Zemnieka cienasts" (Jaunsvirlaukas pagasts), viesu namā "Pūteļkrogs" (Zaļenieku pagasts), kafejnīcā "Grantiņi" (Svētes pagasts).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)