Banner 980x90

Vējonis apmeklē NP Jelgavas Biznesa parkā rekonstruēto modernāko ražošanas ēku Zemgales reģionā

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis otrdien, 24.novembrī oficiālā vizītē apmeklēja NP Jelgavas Biznesa parku. Vizītes laikā R.Vējonis devās ekskursijā pa Latvijā vienu no lielākajiem rekonstruētajiem industriālajiem parkiem, kā arī apmeklēja parka teritorijā esošos ražošanas uzņēmumus. 

Kā pilsētas informācijas portālam Jelgava24.lv pavēstīja "NP Properties" pārstāvis, tikšanās laikā ar biznesā parkā strādājošajiem ražošanas uzņēmumu pārstāvjiem, R.Vējonis pārrunāja iespējas veicināt vietējo ražošanu un uzlabot valsts un privātā sektora sadarbību investīciju piesaistīšanā.

Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis apmeklēja NP Jelgavas Biznesa parks nesen rekonstruēto 22 tūkstošus kvadrātmetru lielo ražošanas ēku, kuras rekonstrukcijā piesaistīti Eiropas reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzekļi. Jelgavas Biznesa parks šobrīd investēti 8,6 miljoni euro, no kuriem, pēc ERAF programmas kritēriju izpildes, uzņēmums saņems ERAF līdzfinansējumu 45% apmērā no kopējām projekta izmaksām. Rekonstrukcijai noslēdzoties, Zemgales reģionā tapis Latvijā modernākais biznesa parks ražošanas uzņēmumiem.

"NP Properties" valdes priekšsēdētāja Elita Moiseja: "Mums nereti uzdod jautājumu, kāpēc nolēmām rekonstruēt vecos RAF korpusus. Protams, šis bija ļoti sarežģīts darbs, jo rekonstruēt industriālu mantojumu, to pielāgojot ražošanas vajadzībām, ir daudz sarežģītāk kā uzbūvēt jaunu ēku. Taču konkrēti šī rūpnīcas ēka bija celta 70. gados, ievērojot augstus kvalitātes standartus. Līdz ar to tādi ēkas funkcionālie elementi kā pamati un nesošās konstrukcijas bija labi saglabājušās. Tāpēc, izvērtējot ekspertu atzinumus secinājām, ka mums ir būtiski maksimāli saglabāt vēstures stīgas šai objektā."

Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis: "Jelgavas Biznesa parks ir vieta, kur ik uz soļa "elpo" vēsture, jo tieši šeit savulaik dzīvoja un strādāja leģendārais RAF. Esmu gandarīts, ka biznesa parka saimnieki pret vēsturi izturas ar pietāti, godinot tos, kas šeit savulaik ieguldījuši savu darbu un daudzus dzīves gadus. Var teikt, ka šobrīd bijušā RAF teritorijā ir atgriezusies ražošana. Un šī ir laba vēsts ne tikai Zemgales reģionam, bet Latvijas ekonomikai kopumā."
R. Vējonis biznesa parku salīdzināja ar ģimenes azoti, kur ražojošajiem uzņēmumiem iespējams augt un attīstīties tieši tiem pielāgotā vidē, ar nepieciešamo infrastruktūru un atbalstu.

Jelgavas Biznesa parka apmeklējuma laikā Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis devās pie vairākiem parkā strādājošajiem ražošanas uzņēmumiem, pārrunājot, kā iespējams uzlabot valsts un privātā sektora sadarbību investīciju piesaistīšanā. Valsts prezidents atzina, ka šobrīd Jelgava ir viena no vadošajām Latvijas reģionālajām pilsētām, kur attīstās rūpniecība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)