Banner 980x90

Vēja radīto bojājumu likvidēšana Kalnciema vidusskolā varētu izmaksāt 5555 eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Lai likvidētu vēja radītos postījumus Kalnciema vidusskolā, nepieciešami 5555 eiro, aģentūru LETA informēja Jelgavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Enija Kreicberga-Kapša.

Viņa skaidro, ka pirmdien, 18.jūlijā, novada Valgundes pagasta Kalnciema vidusskolā atkārtoti bija ieradies apdrošināšanas firmas "Compensa TU S.A. Vienna Insurance Group Latvijas filiāle" eksperts, lai apsekotu vētras laikā nodarītos bojājumus un salīdzinātu tos ar provizorisko tāmi. Pašlaik aplēsts, ka remontdarbu izmaksas sasniegs 5555 eiro. "Precīzu postījumu gala novērtējuma summu varēsim nosaukt tikai tad, kad apdrošināšanas firma būs sniegusi savu postījumu novērtējumu," informē Kreicberga-Kapša.

Nepieciešams nomainīt četras palodzes, jumta segumu apmēram 75 kvadrātmetru platībā, kā arī nedaudz atjaunot bruģa segumu pie skolas, jo arī uz tā bija uzkrituši koki.

LETA jau ziņoja, ka 27.jūnija nakts negaisa nogāztie koki sabojājuši Kalnciema vidusskolas un Kalnciema-Klīves baznīcas jumtus Jelgavas novada Valgundes pagastā, aģentūrai LETA pastāstīja pagasta pārvaldes vadītāja Maija Lasmane.

"Bojājumus skolas jumtam varēsim noteikt vien pēc koka novākšanas, zaudējumus segs apdrošināšana. Ļoti žēl, ka tā notika, jo daudz līdzekļu un pūļu ieguldīts skolas energoefektivitātes paaugstināšanā un teritorijas labiekārtošanā," atklāja Lasmane.

Skolas teritorijā vējš nogāzis divas liepas, taču skolas ēku aizķērusi viena. Pašlaik notiek teritorijas sakopšana.

Nokritusī liepa nodarījusi bojājumus arī Kalnciema-Klīves baznīcas jumtam. Lasmane norāda, ka par baznīcas teritorijas sakopšanu un jumta labošanu atbildīga ir baznīcas draudze.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka rekonstrukcijas darbi Kalnciema vidusskolā noslēgušies 2015.gada sākumā. Vidusskolas energoefektivitātes paaugstināšanas projekta finansējums bija 1 003 603 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)