Banner 980x90

Vecgada kausā jelgavniekiem vērtīgie reitinga punkti

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Trešdien, 30.decembrī, gada pirmspēdējā dienā LLU Sporta centrā notika jau gadskārtējais Vecgada badmintona turnīrs, kurš Jelgavā pulcēja ne tikai daudzus (kopā 46), bet arī spēcīgus badmintona spēlētājus, tai skaitā 3 sievietes no Latvijas TOP 12, pilsētas informācijas portālam Jelgava24.lv pavēstīja Jelgavas Badmintona klubā.

Pērn šo Vecgada turnīra tradīciju iedibināja Kristians Rozenvalds, ļoti palīdzot Latvijā pazīstamajam ilggadējam badmintona trenerim Pēterim Kažemakam, kurš šogad nomira badmintona turnīra laikā maijā.

Jelgavā uz Vecgada badmintona turnīru jau tradicionāli ieradās arī Latvijā pieredzējušās spēlētājas Olga Mihailova, Diāna Stognija, kā arī Terēza Balode, kura reizi, bet dažkārt arī divas reizes nedēļas trenējas Jelgavā.

Uz turnīru ieradās arī daudzi jaunieši - septiņi puiši un piecas meitenes. Bija arī daudzi spēlētāji, kuriem šim bija pirmais lielais badmintona turnīrs, un tika izveidota arī īpašā C grupa tiem sešiem spēlētājiem, kuri tikai šogad sākuši spēlēt.

Latvijas badmintona federācijas ģenerālsekretārs un arī Jelgavas badmintona dzīves organizētājs Kristians Rozenvalds pauž gandarījumu, ka Jelgavā ir iedibinājusies jauna tradīcija - saviesīgi badmintona laukumā aizvadīt gada nogali. "Noteikti šādu turnīru Jelgavā rīkosim arī nākamgad. Atgādinām, ka pirms gada šāds turnīrs notika 29.decembrī, kad uz pirmo turnīru kopā sabrauca 17 spēlētāji, tai skaitā deviņi piedalījās Pro grupā, bet astoņi iesācēju grupā," informē Kristians Rozenvalds.

Jāatzīmē arī to, ka šī turnīra rezultāti tikai iekļauti Latvijas badmintona federācijas reitingā, un tādējādi pie saviem pirmajiem reitinga punktiem vienspēlēs tika arī vairāki jelgavnieki, tai skaitā turnīra bronzas medaļas ieguvējs Guntis Kupčs, kā arī Māris Avotiņš, Diāna Gailuma un dobelnieks Māris Zaļkalns. Savukārt Kristians Rozenvalds, Vadims Čulka un Daniēls Čulka ieguva papildus punktus, tādējādi gada pēdējā dienā pakāpjoties vairākas pozīcijas reitingā. Papildus punktus ieguva arī Pauls Rozenvalds, kurš vēl būdams tikai 11 gadus vecs, gadu mijā saglabāja savu 43.vietu Latvijas reitingā, kā arī gadu noslēdza kā reitinga līderis savā U13 vecuma grupā.

Atgādinām, kā arī 2014.gada 29.decembrī Jelgavā LLU Sporta centrā notika Vecgada badmintona turnīrs. Toreiz tas bija aizvadītā gada vietējais pirmais badmintona turnīrs, taču kopš tā laika Jelgavā ir notikuši gan vairāki badmintona turnīri, gan arī aktīvi darbojas badmintona dzīve, tai skaitā notiek badmintona treniņi 6 reizes nedēļā, Jelgavas spēlētāji ar panākumiem piedalās dažādos Latvijas un Baltijas mēroga turnīros.

Kopš LLU Sporta centra Badmintona sekcijas atjaunošanas 2014.gada oktobrī daudzi LLU studenti ir izvēlējušies badmintonu kā savu sporta veidu. 2015.gada 19.decembrī LLU studentu komanda piedalījās Latvijas čempionāta badmintonā klubu komandām finālturnīrā, iepriekš uzvarot Zemgales divīzijas kvalifikācijas turnīrā.

Līdz ar studentiem, badmintona treniņus apmeklē arī vairāki dažādu vecumu jelgavnieki, arī sievietes un bērni. Daži brauc pat no Rīgas, Jūrmalas un Mārupes, jo viņiem iepatikusies badmintona nodarbību atmosfēra, pieejamība un apstākļi LLU Sporta centrā. Līdz ar vietējiem, Jelgavā badmintonu spēlē arī Ozolniekos dzīvojošie ķīnieši, skolēnu apmaiņas programmas dalībnieki no Taizemes, kā arī dāņu uzņēmēji, kuri ir gandarīti par to, ka tagad arī Latvijā attīstās Dānijā tik populārais badmintons.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)