Banner 980x90

Vasarā aicina apceļot Jelgavu un apkārtni

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Jelgavas reģionālais tūrisma centrs informatīvā materiālā apkopojis šīs vasaras tūrisma aktualitātes ceļotājiem Jelgavā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā, pilsētas informācijas portāls Jelgava24.lv uzzināja centrā.

Šosezon tūrisma piedāvājumu papildinājusi virkne jaunumu, lai ikviens tūrists pavadītu neaizmirstamu laiku Jelgavas pusē. Vasaras tūrisma ceļvedī sev piemērotas aktivitātes atradīs gan aktīvākas, gan mierīgākas atpūtas cienītāji, gardēži, ģimenes ar bērniem, kā arī jaunieši un tūristu grupas.

Tūrisma ceļvedī "Vasara 2016 Jelgavā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā" atrodamas idejas, kā pavadīt vasaru Jelgavā un apkārtnē. To, kāda būs šī vasara - pilsētā vai pie dabas, augstu gaisā vai uz ūdens, sportiska un aktīva vai tomēr izbaudīta nesteidzoties - , var izlemt katrs ceļotājs pēc savām interesēm un vēlmēm. Vasaras tūrisma aktualitātes Jelgavas pusē apkopotas astoņos tematiskos piedāvājumos:

Atpūties uz ūdens! Jelgavā un apkārtnē atpūtai uz ūdens pieejams plašs piedāvājums, ko papildinājuši arī vairāki jaunumi. Šovasar ceļotāji aicināti izbaudīt braucienus pa Lielupi un Driksu ar kuģīšiem, atpūsties varēs divās pludmalēs Lielupes krastos, bet nedaudz asākām izjūtām var izmēģināt lidojumu ar Flyboard jeb virs ūdens "lidojošo dēli", SUP airu dēļiem, kā arī atpūsties veikparkos Ozolniekos un atpūtas kompleksā "Rullītis". Zemgales upju šarmu varēs izbaudīt izbraukumos un ekspedīcijās ar kanoe laivām, kā arī īpašās laivu fotoorientēšanās sacensībās.

Izvēlies savu vasaras maršrutu! Visas vasaras garumā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sadarbībā ar vietējiem gidiem un tūrfirmām aicina doties ekskursijās, lai iepazītu Jelgavas un apkārtnes ievērojamākās vietas. Plānojot ekskursijas kopā ar ģimeni vai tūristu grupās, noderēs vairāki sagatavotie maršruti, savukārt jaunais maršruts "Smelies spēku Zemgales vērtībās!" būs interesants tiem, kas vēlas nobaudīt Jelgavas novada saimniecību gardo piedāvājumu un iepazīt novada bagāto vēsturi.

Ceļo ar velo! Izbraukums ar velosipēdu vasarā ir lielisks veids, kā iepazīt Jelgavas un apkārtnes ievērojamākās un stāstiem bagātākās vietas. Velotūrisma ceļvedī un kartē, kas bez maksas ir pieejami tūrisma informācijas centrā, ir apkopoti vairāki velomaršruti Jelgavas apkārtnes iepazīšanai. Iznomāt velosipēdu var vairākās velonomās, bet īpašu jaunumu piedāvā "Pepijas Velomānija" – braucienu ar tandēmvelosipēdu.

Iepazīsti dzīvi laukos! Vasarā ir tik jauki aizbraukt uz laukiem, tāpēc atpūtniekus ciemos gaida vairākas lauku saimniecības, kur mājo dzīvnieki vai tiek kopti un audzēti dažādi koki un stādi. Mazākie ceļotāji noteikti priecāsies par iespēju apmeklēt saimniecības, kur var iepazīt dažādus dzīvnieciņus - strausus, bukus, kaziņas un pat ķenguru, bet ražas novākšanas laikā saimniecībā "Gaidas" būs iespējams pašiem salasīt gardās avenes vai nobaudīt dažādu šķirņu ābolus.

Baudi nesteidzīgu atpūtu! Vasara ir īstais laiks, lai vērotu dabas daudzveidību Lielupes palienes pļavās un dabas parkā "Vilce", dotos izjādēs ar zirgiem un nesteidzīgi atpūstos pastaigās pa Pasta salu un Jelgavas promenādēm. Šovasar pilsētā pieejami divi jaunumi - dizaina dārzi skvērā aiz Kultūras nama, kur var apskatīt piecus jaunus vides elementus, bet labiekārtotā Langervaldes parka teritorija būs vieta pastaigām, izbraukumiem ar velosipēdiem vai skriešanas treniņiem.

Izmēģini un gūsti lieliskas izjūtas! Šogad Jelgavā un apkārtnē pieejami vairāki jauni piedāvājumi, kas vasaras brīvdienas padarīs neaizmirstamas. Ekskluzīvo automobiļu noma "Monta Limo Rent" piedāvā iespēju doties ekskluzīvā tūrē pa Jelgavu, pašam vadot kādu no retro automobiļiem. Pilsētas publiskajā slidotavā, Pasta salā, vasarā iespējams slidot ar skrituļslidām, bet tiem, kas vēlas pacelties gaisā, pieejami lidojumi ar gaisa balonu, helikopteru un motodeltaplānu.

Izbaudi vietējās garšas daudzveidību! Jelgavas un apkārtnes ēdināšanas uzņēmumi šovasar savus viesus pārsteigs ar sezonas īpašo piedāvājumu gardēžiem "Izgaršo vietējo!". Vasaras ēdienkartēs ir iekļauti ēdieni, ko raksturo vasarīgi vieglas un izsmalcinātas garšu kombinācijas un kuru pagatavošanā izmantoti sezonālie produkti no Jelgavas un apkārtnes saimniecībām. Degustēt vietējo produkciju var vairāk nekā desmit ražotnēs un saimniecībās, kas ir vērušas savas durvis apmeklētājiem.

Iepazīsti kultūrvēstures vērtības! Vasaras ceļojumā noteikti jāatvēl laiks vēstures izzināšanai. Interaktīvās un modernās ekspozīcijas Jelgavā ir gan izzinošas, gan izklaidējošas dažāda vecuma ceļotājiem, savukārt Jelgavas novada muižas šogad sarūpējušas jaunumu ceļotājiem – muižu apceļošanas akciju "Pa hercogu un baronu pēdām".

Informatīvais materiāls ir lejupielādējams mājas lapā "www.visit.jelgava.lv". Vairāk informācijas par vasaras tūrisma sezonas aktuālajiem piedāvājumiem var uzzināt Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, Akadēmijas ielā 1, pa tālruni 63005447, e-pastu tic@tornis.jelgava.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)