Banner 980x90

Valsts vides dienests izmeklē zivju bojāeju Vircavas upē

Jelgava, 3.maijs, LETA. Valsts vides dienests (VVD) izmeklē pagājušajā nedēļā konstatēto zivju bojāeju Vircavas upē Jelgavas novadā, aģentūra LETA uzzināja dienestā.

Informācija par beigtām zivīm upē saņemta 26.aprīļa vakarā. Vides inspektoriem veicot pārbaudi un apsekojot upes posmu no Vircavas līdz Lielvircavai, beigtās zivis konstatētas vairāku kilometru garumā. Taču VVD uzsver, ka upes ūdens nav piesārņots ar naftas produktiem, ūdenim nav specifiskas neraksturīgas smakas.

No zinātniskā institūta "BIOR" saņemtais testēšanas pārskats liecina, ka vienai no bojāgājušo zivju sugām - raudām - konstatētie melnie punkti nav ķīmiski apdegumi, bet gan parazīti.

"Vēl tiek gaidīti pārējo analīžu rezultāti. Pēc to saņemšanas varēs noteikt notikušā cēloņus," skaidroja VVD.

Kopš 28.aprīļa jauni zivju bojāejas gadījumi upē nav fiksēti. Zivju uzvedība upē ir normāla.

Par notikušo informēta arī Jelgavas novada pašvaldība, kuras pārstāve Dace Kaņepone skaidroja, ka pašvaldība seko VVD sniegtajai informācijai, taču, "kamēr nav sniegta detalizētāka analīžu rezultātu informācija, tā nespēlējas ar pieņēmumiem vai aizdomām" par iespējamiem zivju bojāejas iemesliem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)