Banner 980x90

Valsts policijas Jelgavas iecirknis aktivizē preventīvo darbu

Jelgava, 6.jūn., LETA. Lai mazinātu īpašuma zādzību un citu noziegumu risku, Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirknis sācis īstenot virkni preventīvo aktivitāšu, informējot iedzīvotājus un aktīvi sadarbojoties ar valsts un pašvaldību iestādēm, aģentūru LETA informēja Jelgavas iecirkņa priekšniece Tatjana Flandere.

Šā gada aprīlī ir apstiprināts preventīvo darbību plāns sabiedrības drošības uzlabošanai tuvākajiem diviem gadiem, kura mērķis ir strukturizēt policijas inspektoru darbu, kā arī noteikt prioritātes preventīvajos pasākumos.

"Tas nenozīmē, ka līdz šim preventīvo darbu neveicām, taču jaunais plāns ļaus veikt to aktīvāk un mērķtiecīgāk," skaidro Jelgavas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Raimonds Karlsons.

Viņš arī norāda, ka kopš maija lielāks akcents tiek likts uz preventīvo darbu dzīvokļu un privātmāju apzagšanas gadījumiem. Lai palīdzētu informēt sabiedrību, ar ko ikdienā īpaši nodarbojas iecirkņu inspektori, tapuši arī VP Prevencijas vadības nodaļas veidoti informatīvie bukleti, kuros sniegti noderīgi padomi, kā pasargāt savu īpašumu.

"Dzīvokļu un privātmāju apzagšanas risku var mazināt it kā nebūtiski sīkumi, tāpēc tie apkopoti šajos informatīvajos materiālos. Piemēram, nedrīkst atstāt atvērtus logus un neaizslēgtas durvis, vērtīgas mantas glabāt seifā, aizvilkt biezos aizkarus vai nolaist žalūzijas diennakts tumšajā laikā un neatstāt velosipēdus nepieslēgtu," uzsver Flandere.

Jelgavas iecirkņa priekšniece atklāj, ka trešdaļā gadījumu, kad zaglis īpašumā iekļuvis pa logu, tas nav bijis aizvērts. Savukārt neaizslēgtas durvis brīžos, kad cilvēki ir mājās, ne reizi novedušas pie tā, ka zaglis iekļuvis dzīvoklī un nozadzis koridorā atstātās vērtīgās mantas – maku, mobilos tālrunis u.c.

Profilakses nolūkos, piemēram, Jelgavas iecirkņa darbinieki šobrīd aktīvi strādā ar lauksaimniekiem, informējot viņus par iespējamiem lauksaimniecības tehnikas zādzību gadījumiem.

"Diemžēl izdevīgā ģeogrāfiskā stāvokļa dēļ Jelgavā ļoti bieži "viesojas" likumpārkāpēji no citām Latvijas pilsētām, kā arī Lietuvas, tādēļ informācija par aizdomīgām automašīnām un cilvēkiem var būt svarīga gan noziegumu novēršanai, gan atklāšanai, un to arī uzsveram, runājot ar iedzīvotājiem," piebilst Karlsons.

Šā gada pirmajos trīs mēnešos Jelgavas iecirkņa apkalpojamā teritorijā, kas aptver Jelgavas pilsētu un Jelgavas un Ozolnieku novadus, reģistrēti 12 dzīvokļu apzagšanas gadījumi un 20 privātmāju apzagšanas gadījumu. Lai arī zādzību skaits, salīdzinot ar tādu pašu laika termiņu 2017.gadā, ir samazinājies – attiecīgi par astoņiem un sešiem, tomēr policijas darbinieki uzskata, ka, palielinot iedzīvotāju zināšanas par iespējamiem riskiem un veidiem, kā pasargāt sevi no zādzībām, noziegumu skaitu varētu samazināt vēl vairāk.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)