Banner 980x90

Valgundes pirmsskolas iestādes siltināšanā ieguldīs 501 922 eiro

Jelgava, 26.apr., LETA. Jelgavas novada pašvaldība Valsts kasē aizņemsies 501 922 eiro, lai šovasar īstenotu pašvaldības finansētu projektu "Kalnciema vidusskolas pirmsskolas izglītības iestādes filiāles energoefektivitātes paaugstināšana", lēmusi novada dome.

Plānots, ka energoefektivitātes paaugstināšanas darbus objektā nodrošinās pilnsabiedrība "Delpro Telms", kas apņēmusies siltināšanas darbus veikt par 493 633 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Enija Kreicberga-Kapša skaidroja, ka pašvaldība līgumu ar būvfirmu slēgs, kad būs guvusi atļauju ņemt aizņēmumu no Finanšu ministrijas. Projekta mērķis ir novērst siltumenerģijas zudumus un palielināt energoefektivitāti, kā arī veikt telpu paplašināšanu un pārplānošanu, radot bērniem gaišāku, mājīgāku un pievilcīgāku mācību vidi.

Valgundes pirmsskolas ēkas ekspluatācija sākta 1920.gadā. Platības ziņā ēka ir maza - tikai 201 kvadrātmetrs. Pašlaik iestādē izglītojas 23 bērni vecumā no pusotra līdz pieciem gadiem.

"Izprojektētais energoefektivitātes projekts pirmsskolas ēkai ir ļoti nepieciešams. Šobrīd ēkā ir lokālā centrālapkure, kuru nodrošina ar elektrodu apkures katlu - dārgu un neefektīvu apkures veidu. Visas inženierkomunikācijas, ieskaitot elektroinstalāciju, ir novecojušas un nolietojušās. Arī grīdām nav siltuma izolācijas," skaidroja Valgundes pagasta pārvaldes vadītāja Maija Lasmane.

Īstenojot projektu, plānots ēkai nosiltināt ārsienas, bēniņus, jumta konstrukcijas, pirmā stāva grīdu un veikt apkures sistēmas pārbūvi, karstā ūdens sistēmas renovāciju, inženierkomunikāciju nomaiņu. Paredzēta arī otrā stāva rekonstrukcija. Pašlaik ēkas otrajā stāvā ir neizmantota bēniņu istaba, kas pēc platības aizņem apmēram 40 kvadrātmetrus, un, vēloties bēniņus izmantot lietderīgi, iecerēts nosiltināt mansarda jumtu un pielāgot telpas izglītības vajadzībām.

"Rekonstrukcija paredz otrajā stāvā izbūvēt nodarbību telpu, kur bērniem radoši darboties, rotaļāties un izglītoties. Tāpat vēlamies, lai otrajā stāvā taptu arī garderobe, sanitārais mezgls un viens metodiskais kabinets pedagogu vajadzībām," klāstīja Lasmane.

Paredzamais laiks būvdarbiem ir no jūnija līdz septembra beigām, kas nozīmē, ka šajā laika posmā pirmsskola būs slēgta. Valgundes pagasta pārvalde sadarbībā ar Jelgavas novada pašvaldības Izglītības pārvaldi, izskatot iespējamos variantus, kur remonta laikā nodrošināt pirmsskolas programmu, vienojušās, ka bērniem piemērotākās pagaidu telpas būs Kalnciema vidusskolā.

Tiklīdz būs noslēgts līgums ar būvfirmu un zināms precīzs būvdarbu sākšanas datums, plānots organizēt tikšanos arī ar vecākiem, lai pārrunātu visas organizatoriskās lietas.

Kopējās projekta izmaksas ir 501 922 eiro, no kuriem autoruzraudzībai paredzēti 1210 eiro, būvuzraudzībai 7079 eiro, savukārt būvniecībai 493 633 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)