Banner 980x90

Vairākas mājas un izglītības iestādes Jelgavā vēl izmanto siltumapgādes pakalpojumus komforta temperatūrai

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Lai arī apkures sezona Jelgavā ir beigusies, pilsētā ir ēkas, kur apkure tiek piegādāta komforta temperatūras nodrošināšanai vakara un rīta stundās, aģentūrai LETA pastāstīja siltumapgādes uzņēmuma SIA "Fortum Jelgava" komunikācijas vadītāja Guntra Matisa.

Iestājoties vasarīgam laikam, lielākā daļa uzņēmuma klientu ir lūguši atslēgt apkures padevi savām ēkām. Tomēr šogad ir pieaudzis to māju skaits, kuras izmanto individuālo siltumpunktu sniegtās priekšrocības.

"Ēkās, kurās ir automātiski regulējami individuālie siltumpunkti, siltumenerģija var tikt piegādāta visu gadu saskaņā ar klientu vēlmēm un siltummezglā ieregulēto temperatūras režīmu, pie kura ēkā ir automātiski jāieslēdzas apkurei. Tas nodrošina komforta temperatūru dzīvokļos vakara un rīta stundās, kā arī neļauj ēkā veidoties mitrumam, kura izžāvēšana patērē daudz vairāk siltumenerģijas un rezultātā ir dārgāka nekā regulāra vienmērīgas temperatūras nodrošināšana," skaidroja Matisa.

Pašlaik apkures pakalpojumu šādā režīmā izmanto desmit dzīvojamās mājas, kā arī vairāki bērnudārzi un skolas.

LETA jau vēstīja, ka aprīlī salīdzinājumā ar martu siltumenerģijas tarifs Jelgavā samazinājies par 2,7% un ir 49,60 eiro par megavatstundu bez pievienotās vērtības nodokļa.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)