Banner 980x90

Uzņēmumi Jelgavā: Darba meklētājus atbaida fiziski smags un maiņu darbs

Jelgava, 12.sept., LETA. Darba meklētājus atbaida strādāšana maiņās un fiziski smags darbs, šodien notikušajā Vakanču gadatirgū Jelgavā aģentūrai LETA atzina pilsētas ražotājuzņēmumu pārstāvji.

Izpūtēju ražotājs SIA "Dinex Latvia" gadatirgū piedāvāja desmit vakances - uzņēmumam nepieciešami atslēdznieki un metinātāji. Uzņēmuma personāla speciāliste Lauma Štube aģentūrai LETA pastāstīja, ka vakances izdevās aizpildīt, taču lielākoties, pateicoties darba sludinājumiem dažādos portālos, arī Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA), kā arī uzņēmuma iekšienē.

"Galvenie klupšanas akmeņi darbiniekiem ir maiņu darbs. Otra tendence, ko novērojām, ir cilvēku aizplūšana uz ārzemēm. Mums trīs darbinieki tikko aizbrauca. Bet tos, kas atgriežas, ņemam arī atpakaļ, jo viņiem jau ir iemaņas," stāstīja Štube, apgalvojot, ka uzņēmums arvien vairāk iegulda darbinieku drošībā, infrastruktūras attīstībā.

Štube pauda, ka "Dinex Latvia" ir darbinieki, kas strādā jau no ražotāja pirmās darba dienas, taču ir arī liela kadru mainība, jo sabiedrība noveco, rodas veselības problēmas.

"Kā visur metālapstrādē - sāp mugura, rokas," galvenās problēmas ieskicēja uzņēmuma pārstāve.

Kā veiksmīgu Štube vērtē sadarbību ar NVA - vēl nesen uzņēmumā sāka strādāt viens darbinieks, kas atrasts ar NVA starpniecību. Tāpat ražotājs prakses vietu un vēlāk arī darba vietu, apmācību nodrošināšanā sadarbojas ar Jelgavas Amatu vidusskolu, Latvijas Lauksaimniecības universitāti un Rīgas 3.arodskolu. Pašlaik ražotnē nodarbināt teju 350 cilvēki.

Arī piena pārstrādātajam SIA "Latvijas piens" Vakanču gadatirgū ar darbinieku piesaisti neveicās, jo, kā pauda uzņēmuma personāla vadītāja Laila Bernharde, piena produktu pārstrādātāju darbā ir liela fiziskā slodze, bet darba meklētāji no fiziski smaga darba baidās. Tāpat Bernharde novērojusi, ka darbinieku trūkumam ir sezonāls raksturs - vasarā interese par darbu noplok, bet rudens un ziemas sezonā atkal palielinās.

"Redzēju arī darbiniekus, kas iepriekš jau strādājuši pie mums. Var just, ka daļa atnākušo meklē darbu tikai uz laiku," Vakanču gadatirgus apmeklētājus raksturoja "Latvijas piena" pārstāve.

Uzņēmumā pašlaik strādā 92 cilvēki.

Jau vēstīts, ka šodien Jelgavas tehnikuma telpās noticis NVA rīkotais Vakanču gadatirgus, kurā darba meklētājiem bija pieejamas vairāk nekā 350 brīvās darba vietas, tajā piedalījās ap 30 darba devēju. Darba iespējas piedāvāja arī Nacionālie bruņotie spēki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)