Banner 980x90

Uzlabo informācijas infrastruktūru dabas liegumā "Lielupes palienes pļavas"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Lai informētu apmeklētājus par atļautajām darbībām un sezonas ierobežojumiem, Dabas aizsardzības pārvalde šopavasar dabas lieguma "Lielupes palienes pļavas" teritorijā izvietojusi informatīvās zīmes, pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informēja Dabas aizsardzības pārvaldes Sabiedrisko attiecību un vides izglītības nodaļas vadītāja Inese Pabērza.

Kopš 2008.gada ir spēkā dabas lieguma "Lielupes palienes pļavas" individuālie apsaimniekošanas noteikumi. Tie nosaka, ka laika periodā no 1.aprīļa līdz 30.jūnijam, lai nodrošinātu netraucētu īpaši aizsargājamo putnu sugu ligzdošanu, aizliegts uzturēties dabas lieguma daļā, kas atrodas Jelgavā Pils salas ziemeļu galā, tajā skaitā Lielupes krastā. Ierobežojums attiecas uz gājējiem, tostarp makšķerniekiem. Savukārt zirgus, kas ganās Lielupes palienes pļavās, šajā periodā iespējams aplūkot gida pavadībā.

"Lielupes palienes pļavas ir viens no iecienītākajiem tūrisma objektiem Jelgavas pusē, un pēdējos gados būtiski ir pieaugusi apmeklētāju intensitāte tajā. Taču tā vienlaikus ir arī īpaši aizsargājama teritorijā, kurā cilvēku radītā slodze uz dabas vērtībām jāsabalansē ar pieejamību. Apzinoties, ka ne visi teritorijas viesi lasa informāciju stendos un meklē ziņas par teritoriju apsaimniekošanas noteikumiem, esam izvietojuši informatīvas zīmes," stāsta Dabas aizsardzības pārvaldes Pierīgas reģionālās administrācijas direktores vietniece Meldra Priedēna.

Dabas aizsardzības pārvalde aicina Pils salas apmeklētājus, cienīt dabā notiekošo šajā laikā un ievērot spēkā esošos noteikumus!

Dabas liegums "Lielupes palienes pļavas" izveidots, lai saglabātu dabiskās pļavas Lielupes krastos. Šīm pļavām piešķirts Eiropas nozīmes īpaši aizsargājamo dabas teritoriju statuss – Natura 2000, jo pļavās sastopama nozīmīga augu un putnu daudzveidība. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)