Banner 980x90

"Uzars bruģēšana" par 193 482 eiro izbūvēs celiņus Sesavas un Jaunsvirlaukas pagastos

Jelgava, 28.apr., LETA. SIA "Uzars bruģēšana" par 193 482 eiro izbūvēs gājēju un velosipēdistu celiņus Jelgavas novada Sesavas un Jaunsvirlaukas pagastā, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Būvdarbiem nepieciešamo summu novada pašvaldība iecerējusi ņemt kā aizņēmumu Valsts kasē.

Iepriekš Kaņepone skaidroja, ka projekts "Gājēju-veloceliņa izbūve Sesavas pagastā" nepieciešams apmēram 300 Sesavas ciema iedzīvotājiem. Plānots jaunizbūvētos celiņus veidot stratēģiski svarīgākajos ciema punktos, lai iedzīvotāji varētu droši un ērti nokļūt no dzīvesvietas uz pagasta pārvaldi, pastu, skolu, veikalu, autobusa pieturu un citām pagasta iedzīvotājiem nepieciešamām pakalpojuma sniegšanas vietām. Kopējās projekta izmaksas ir 130 000 eiro, no tām Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai (ELFLA) līdzfinansējums ir 27 000 eiro, savukārt pašvaldības līdzfinansējums 103 000 eiro.

Apvienoto gājēju-veloceliņu šogad izbūvēs arī Jaunsvirlaukas pagasta Staļģenes ciemā. 290 metrus garo un 2,5 metrus plato celiņu izbūvēs paralēli valsts autoceļam P94 Jelgava-Staļģene-Code. Ieceres īstenošanai kopējais nepieciešamais finansējums ir 44 000 eiro, no kuriem ELFLA projekta summa ir 27 000 eiro, savukārt pašvaldības līdzfinansējums - 17 000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)