Banner 980x90

Tūrisma iespējas Jelgavā Piena, maizes un medus svētku laikā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 27.augustā, Jelgavā ar plašu pasākumu programmu tiks svinēti gadskārtējie Piena, Maizes un Medus svētki, bet Lielupē norisināsies Eiropā lielākā piena paku laivu regate. Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina svinēt svētkus kopā un doties izzinošā ekskursijā kājām pa pilsētu, izbaudīt piedāvātās aktīvās atpūtas iespējas un īpašo piedāvājumu gardēžiem, kā arī iegūt unikālu pilsētas suvenīru, apmeklējot apskates objektus.

Kā pilsētas informācijas portāls Jelgava24.lv uzzināja Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, 27.augustā plkst.13.00 Jelgavas reģionālais tūrisma centrs piedāvā doties divu stundu garā pilsētas iepazīšanas ekskursijā kājām "Pa gabaliņam Jelgavu lieku". Ekskursijas laikā ikviens varēs uzzināt, kas kopīgs baloniem, kleitām, kaķiem un kartupeļiem, noskaidrot vai hercogu sievas bija tikpat varenas kā viņu vīri, kādiem stāstiem un leģendām apvītas ievērojamās vietas Jelgavā un kāda mode un uzvedības kultūra valdījusi cauri gadsimtiem Jelgavā. Ekskursija būs kā mozaīkas veidošana, kad no maziem, bet spilgtiem notikumiem pamazām tiks izveidota liela dižciltīgās Jelgavas panorāma, kas katram būs citāda, jo krāsu nianses piešķirs ekskursanta paša izjūtas un uzskati.

Ekskursijas sāksies pie Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1. Dalības maksa ekskursijā viens eiro, bez maksas skolēniem un pirmskolas vecuma bērniem. Pieteikšanās un plašāka informācija par ekskursijas norisi pa tālruni 63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv.

Jelgavas muzeji un ekspozīcijas aicina ciemos un ikvienam piedāvā iespēju iegūt savā īpašumā Jelgavas suvenīru – krūzīti ar Jelgavas skatiem. Apmeklējot Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torni, Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeju un Ā. Alunāna memoriālo muzeju, "Jelgavas tūrisma avīzē 2016" publicētajā konkursa anketā varēs saņemt uzlīmīti par objekta apmeklējumu un, atbildot uz diviem jautājumiem par Jelgavas vēsturi, iegūt suvenīru no Jelgavas. Suvenīru varēs saņemt Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī Akadēmijas ielā 1, uzrādot aizpildītu anketu. Svētku laikā apmeklētājus gaidīs arī Jelgavas pils muzejs, Kurzemes hercogu kapenes un Latvijas dzelzceļa vēstures muzeja Jelgavas ekspozīcija.

 

Svētku laikā liela uzmanība būs veltīta notiekošajam Lielupē – jau no plkst.15.00 visi aicināti novērtēt no piena pakām gatavotās laivas, kas pārsteigs ar savu oriģinalitāti, bet pulksten 16 laivas dosies aizraujošā sacensībā - Piena paku laivu regatē. Svētku apmeklētāji aicināti arī paši atpūsties uz ūdens un doties braucienos ar lielākiem un mazākiem kuģīšiem pa Lielupi un Driksu no piestātnes pie gājēju tilta "Mītava". Aktīvākas atpūtas cienītāji varēs paši doties izbraukumos ar ūdens velosipēdiem, airu laivām vai SUP airu dēļiem, savukārt baudīt ātrumu uz ūdens varēs veikparkā "Rullītis", Aku ceļā 1. Svētku laikā plkst.17.00 Lielupē norisināsies vēl nebijis pasākums Jelgavā – SUP airu dēļu sacensības -, kurās ikviens ir aicināts piedalīties, lai pārbaudītu savas airēšanas prasmes un līdzsvara izjūtu.

Viens no tūrisma sezonas jaunumiem Jelgavā ir auto ekskursiju piedāvājums. Ekskluzīvo auto noma "Monta Limo Rent" piedāvā doties unikālā izbraukumā pa Jelgavu ar retro auto. Izbraukuma maršrutā ekskursanti uzzinās interesantākos faktus par Jelgavu īpaši izveidotā audio gida stāstījumā, kā arī varēs iemūžināt savu braucienu ar retro auto skaistākajās Jelgavas vietās.

Gardēžiem Piena, maizes un medus svētki Jelgavā būs īpašs piedzīvojums. Nodegustēt un iegādāties dažādus gardumus, kas tapuši no piena, maizes un medus, varēs dienas garumā tirdziņā Hercoga Jēkaba laukumā. Savukārt baudīt gardas pusdienas ikviens ir aicināts Jelgavas restorānos un kafejnīcās, kas savās ēdienkartēs iekļāvuši vasaras sezonas piedāvājuma "Izgaršo vietējo" maltītes. Piedāvājumā iekļauti ēdieni, kuru pagatavošanā izmantoti Jelgavas apkārtnē audzēti un ražoti produkti – sezonas dārzeņi, piparmētras, plūškoka sula, strausu gaļa, stores, maize, mājas siers, gaļas kūpinājumi un citi. Šo piedāvājumu Jelgavā var baudīt restorānos "La Tour de Marie", "Hercogs", "Istaba", "Tami Tami", bistro "Silva", "Otto" un tējas namiņā "Silva".

Ģimenēm ar bērniem interesants būs Jelgavas "Karameļu darbnīcas" apmeklējums, kur karameļu gatavošanas šovā plkst.14.00, varēs ieraudzīt, kā top krāsainie gardumi, bet lielākie kārumnieki arī paši varēs izgatavot saldo našķi. "Karameļu darbnīca" atrodas Rūpniecības ielā 1a.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)