Banner 980x90

Trūcīgajiem Jelgavā būs pieejams līdz 100 eiro pabalsts mājokļa īrei

Rīga, 14.jūn., LETA. Jelgavā deklarētās maznodrošinātās un trūcīgās personas un ģimenes no 1.augusta varēs pretendēt uz jaunu pašvaldības atbalstu - dzīvokļa pabalstu līdz 100 eiro mēnesī īres maksai īrētā mājoklī, izņemot pašvaldības dzīvokli, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Šādu pabalstu maija domes sēdē atbalstīja Jelgavas domes deputāti, un tas ieviests, risinot pilsētas trūcīgo un maznodrošināto personu un ģimeņu mājokļa pieejamības jautājumu.

Jauno pabalstu varēs saņemt trūcīgas un maznodrošinātas personas un ģimenes, kas īrē mājokli pilsētā, ir noslēgušas īres līgumu. Tāpat pretendentiem jāatbilst kaut vienam no papildu kritērijiem - ģimene audzina vismaz vienu nepilngadīgu bērnu, pabalsta saņēmējs ir atsevišķi dzīvojoša pensijas vecuma persona vai atsevišķi dzīvojoša persona ar invaliditāti, ģimenē nav darbspējīgu personu vai pabalsta saņēmēja īpašumā nav nekustamais īpašums.

Jauno pabalstu nevarēs saņemt maznodrošinātas un trūcīgas personas un ģimenes, kas dzīvo pašvaldībai piederošā īpašumā, jo tām ir iespēja pretendēt uz jau esošo pašvaldības dzīvokļa pabalstu īres maksai par pašvaldības īpašumu. Tāpat jauno pabalstu nevarēs saņemt maznodrošinātie un trūcīgie, kas dzīvo apgādniekam piederošā īpašumā, - šīs personas var pretendēt uz jau esošo pašvaldības dzīvokļa pabalstu komunālo maksājumu apmaksai.

Lai pieteiktos jaunajam pabalstam, Jelgavas Sociālo lietu pārvaldē būs jāuzraksta iesniegums un jāiesniedz nepieciešamie dokumenti, kas ļaus izvērtēt pabalsta pieprasītāja ienākumus un materiālo stāvokli, kā arī īres līguma kopija, uzrādot oriģinālu. Uzrādot telpas īres līgumu, Sociālo lietu pārvaldes sociālie darbinieki Valsts ieņēmumu dienesta publiskajā datubāzē arī pārbaudīs, vai izīrētājs ir reģistrēts kā saimnieciskās darbības veicējs.

Pašvaldības pabalstu varēs saņemt tik ilgi, cik personai vai ģimenei ir noteikts trūcīgā vai maznodrošinātā statuss.

Pabalsts katru mēnesi tiks ieskaitīts pabalsta pieprasītāja kontā, un viņa līdzdalības uzdevums būs trīs mēnešu laikā no pabalsta saņemšanas brīža Jelgavas Sociālo lietu pārvaldē iesniegt maksājumu apliecinošu dokumentu, lai varētu pārliecināties, ka nauda izlietota paredzētajam mērķim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)