Banner 980x90

Trikātas Sniega bumbas iegūst zelta godalgu starptautiskā konkursā

Augusta sākumā SIA "Latvijas Piens" ražotās Trikātas Sniega bumbas ieguva prestižo pirmo vietu un zelta medaļu svaigo sieru kategorijā starptautiskajās sieru sacensībās International "Cheese Awards 2013" Nentvičā Lielbritānijā. Konkursā bija pieteikti vairāk nekā 4200 sieri no 27 valstīm, labākos sierus noteica žūrija 190 tiesnešu sastāvā.

"Uzvara prestižajā konkursā apliecina Trikātas Sniega bumbu neatkārtojamo recepti un savdabīgo garšas buķeti. Mums ir prieks un lepnums par augsto novērtējumu," saka SIA "Latvijas Piens" valdes priekšsēdētājs Raimonds Freimanis, papildinot, ka "šajā konkursā ar savu produkciju piedalījāmies pirmo reizi, taču noteikti ne pēdējo. Starptautiskā atzinība ir būtiska un sekmēs eksporta tirgus paplašināšanos, kā arī jaunu sadarbības partneru piesaistīšanu konkrētā produkta eksportā."

Prestižajā konkursā uzņēmuma SIA "Latvijas Piens" produktu pieteica tā izplatītājs Futura Foods, kas pārstāv un izplata Trikātas Sniega bumbas Lielbritānijā. Patlaban Sniega bumbas tiek eksportētas uz četrām valstīm - Lielbritāniju, Ukrainu, Vāciju un Slovākiju.

 International "Cheese Awards 2013" konkursā uzvarēja viens no Trikāta Sniega bumbu veidiem - siers ar tomātiem un baziliku. Patlaban veikalos pieejamas SIA "Latvijas Piens" ražotās Sniega bumbas ar ķiplokiem, Sniega bumbas ar papriku un Sniega bumbas ar tomātiem un baziliku.

Produkts piemērots gan uzkodām, gan svaigajiem salātiem. Trikātas Sniega bumbas tiek ražotas jau desmit gadus.

Par konkursu

International Cheese Awardskonkurss norisinās Lielbritānijā kopš 1897.gada (šogad notika jau 116.reizi). Pasaulē tas ir lielākais siera konkurss, kas pulcē siera ražotājus un izplatītājus. 2013.gadā vērtēšana notika 283 kategorijās, kurās bija pieteikti 4286 dažādi sieri. Labākos sierus noteica žūrija 190 tiesnešu sastāvā.

Par SIA "Latvijas Piens"

"Latvijas Piens" ir trīs Latvijas zemnieku kooperatīviem - Trikāta KS, Dzēse un Piena Partneri KS - pilnībā piederošs uzņēmums, kurā apvienojušies vairāk nekā 600 Latvijas piensaimnieki. Izveidotā siera ražotne darbojas kopš 2012.gada decembra. Latvijas Piens mērķis ir efektīvi pārstrādāt Latvijā ražotu pienu augstas kvalitātes produktos, stabilizēt situāciju piena nozarē valstī, kā arī nodrošināt garantētu iepirkumu un iespējami labāko cenu kooperatīvu biedru saražotajam pienam. Kopuzņēmums vēlas veicināt labklājību laukos, audzēt lepnumu par pašu paveikto un radīt pienesumu valsts ekonomikai. Mērķus Latvijas Piens realizē, ieguldot darbu un zināšanas izcilu produktu izveidē un ražošanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)