Banner 980x90

Tirdzniecības centra "Pilsētas pasāža" paplašināšanai Jelgavā izstrādās lokālplānojumu kvartālam staro Lielo, Pasta, Driksas un Katoļu ielām

Rīga, 29.maijs, LETA. SIA "Marno J" īpašumā esošā tirdzniecības centra "Pilsētas pasāža" paplašināšanai Jelgavā pašvaldība izstrādās lokālplānojumu kvartālam staro Lielo, Pasta, Driksas un Katoļu ielām, noskaidroja aģentūra LETA.

Pēdējā domes sēdē pilsētas deputāti lēmuši sākt lokālplānojuma izstrādi kvartālam starp Lielo, Pasta, Driksas un Katoļu ielām, lai izdarītu grozījumus Jelgavas teritorijas plānojumā. Lokālplānojuma izstrādes mērķis ir izvērtēt esošo funkcionālo zonu apbūves parametrus, kvartāla telpiskās un funkcionālās attīstības un plānotās būvniecības ieceres atbilstību tiem, noteikt jaunas funkcionālās apakšzonas, izvērtēt un precizēt transporta un inženiertehniskā nodrošinājuma infrastruktūras risinājumus.

Domē norāda, ka lokālplānojuma izstrādes pamatojums ir teritorijas plānojuma grozījumu nepieciešamība, lai radītu priekšnoteikumus uzņēmējdarbības un kvalitatīvas un drošas pilsētvides attīstības nodrošināšanai, kas paredz lokālplānojuma teritorijā paplašināt esošo tirdzniecības un pakalpojumu apbūvi, nosakot atbilstošu transporta un inženiertehnisko infrastruktūru un apbūves parametrus. Izstrādājot dokumentu, plānots izvērtēt arī plānotās apbūves iespējamās ietekmes uz trokšņa un gaisa piesārņojuma līmeņa pieaugumu un paredzēt atbilstošus risinājumus negatīvo ietekmju samazināšanai.

Tāpat šogad Jelgavas dome lēmusi mainīt pašvaldībai piederošo zemesgabalu Katoļu ielā 2h, kura platība ir 206 kvadrātmetri, pret "Marno J" piederošu zemesgabalu Katoļu ielā 2a tādā pašā platībā. Pašvaldībai piederošā zemesgabala lietošanas mērķis ir satiksmes infrastruktūras apbūve, bet zemesgabala Katoļu ielā 2d lietošanas mērķis - publiskā apbūve.

Uzņēmumā plašus komentārus par iecerēto būvniecību, kā arī to, vai centrā, kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, tiks izvietots kinoteātris, nesniedza. "Marno J" mārketinga speciāliste Aziza Strogonova vien informēja, ka tirdzniecības centra rekonstrukcijas iecere ir izstrādes stadijā, un vairāk informācijas uzņēmums varēšot sniegt pēc projekta apstiprināšanas.

Savukārt pašvaldības komunikācijas un mediju attiecību galvenā speciāliste Egita Veinberga apstiprināja, ka kvartāla lokālplānojuma izstrāde sākta saistībā ar "Marno J" plāniem paplašināt tirdzniecības centru. Arī pašvaldības pārstāve nevarēja apstiprināt, ka "Pilsētas pasāžā" būs kinoteātris, jo ideja par kinoteātri pašlaik esot tikai diskusiju līmenī.

Iepriekš "Pilsētas pasāža" vairākkārt nonākusi sabiedrības uzmanības lokā tehnisko problēmu dēļ. Tā 2017.gada sākumā centra otrajā stāvā sāka atdalīties grīdas flīzes. Toreiz Būvniecības valsts kontroles biroja būvinspektori, nebija konstatējuši bīstamību būves nesošajās konstrukcijās, taču būves apsaimniekotājam būs jāmeklē plaisu rašanās iemesls auto pazemes stāvlaukumā. Vēlāk "Mano J", atsaucoties uz plaisu monitoringu, ziņoja, ka pazemes autostāvvietas pārsegums ir stabils un nerada apdraudējumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)