Banner 980x90

Tikšanās ar mākslinieci Jelgavā atklās Lolitas Zikmanes izstādi

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Piektdien, 2.septembrī, plkst.16.00 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī notiks izstādes atklāšana un tikšanās ar Lolitu Zikmani, kuras izstāde "Gleznas" tornī būs skatāma līdz 2.novembrim. Ar izstādi māksliniece atzīmē nozīmīgu dzīves un darba jubileju.

"Pasaules pilnība un skaistums - tā varētu formulēt Lolitas Zikmanes daiļrades centrālo tēmu. To māksliniece risina, attēlojot pavisam vienkāršas lietas un notikumus, ko mēs sastopam ik dienas sev apkārt: pavasara iestāšanos parkā, koku iekrāsošanos rudenīgā ainavā, Jelgavas ūdenstorni, nosūbējušu šķūņa zelmini, vēja trauksmaino kustību kokos un meldrājā, lietus mākoņu sabriešanu padebešos, putnu ceļu debesīs un tepat uz zemes," mākslinieces stilu apraksta izstādes rīkotāji.

Zikmane lielu vērību velta detaļām, tās rūpīgi izstrādājot. Detaļās atklājas pasaules uzbūves pamati, tajās nolasāma mirkļa mūžība. Acumirklis stāsta par mūsu dzīvi ne vien kā par ātri skrejošu un zūdošu, bet arī par to, kas brīsniņā ir paliekošs, ilglaicīgs, nozīmīgs. Zikmanes gleznās reālās formās atklājas cilvēka un dabas vienība, tādā veidā piešķirot izvēlētajiem tēliem un detaļām gan asociatīvu, gan simbolisku zemtekstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)