Banner 980x90

Tiesvedība nav ietekmējusi akumulatoru pārstrādes rūpnīcas būvniecības grafiku Kalnciemā

Jelgava, 8.maijs, LETA. Nolietoto svina akumulatoru pārstrādes rūpnīcas būvniecība Kalnciemā notiek pēc plāna, aģentūru LETA informēja SIA "EcoLead" līdzīpašnieks un valdes loceklis Deniss Uļjanovs.

Pašlaik topošās rūpnīcas teritorijā noris pirmā posma darbi, sakārtojot nākamās rūpnīcas teritoriju un pārbūvējot esošo ēku, taču ir saņemts arī Eiropas Savienības atbalsts otrā posma darbiem. Uzņēmums ir parakstījis nodomu protokolus par aprīkojuma piegādi, un tuvākajā laikā plānots noslēgt piegādes līgumus.

"Tas ir kā labi izturēts vīns - kamēr notika tiesvedība, mums viss ir sagatavots līdz pēdējai skrūvītei," teica Uļjanovs, stāstīot, ka izbūves un piegādes darbi notiek atbilstoši plānam.

Viņš gan atteicās prognozēt, kad rūpnīca sāks darbu.

Komentējot Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departamenta lēmumu, negrozot Administratīvās apgabaltiesas spriedumu, ar kuru noraidīts Kalnciema pagasta iedzīvotāju pieteikums par Jelgavas novada domes lēmuma atcelšanu rūpnīcas izveidei Kalnciemā, Uļjanovs klāstīja, ka "viss ir labi".

"Mēs bijām pārliecināti par tiesvedības rezultātu, jo visu darījām atbilstoši likumam. Vienīgais, ko tiesvedība varētu izdarīt, ir pagarināt visu procesu," piebilda uzņēmuma pārstāvis.

Jau vēstīts, ka Kalnciema iedzīvotāji un Vides aizsardzības klubs Administratīvajā tiesā iesniedza prasību atcelt Jelgavas novada domes 2015.gada 28.janvāra lēmuma par nolietotu svina akumulatoru pārstrādes rūpnīcas izveidi Kalnciemā. Jelgavas Administratīvā rajona tiesa pēc vairāku mēnešu ilgstošas tiesvedības iedzīvotāju un Vides aizsardzības kluba prasību 2017.gada decembrī pilnībā noraidīja.

Savukārt AT Administratīvo lietu departaments atstāja negrozītu Administratīvās apgabaltiesas spriedumu.

Spriedumā skaidrots, ka šajā gadījumā paredzētās darbības akcepts ir lēmums, ar kuru konceptuāli tiek atbalstīta konkrētas darbības jeb rūpnīcas būvniecības īstenošana tam paredzētajā vietā, taču spriedumā arī norādīts, ka vienlaikus šis lēmums ir nošķirams no būvniecības procesā turpmāk pieņemamajiem lēmumiem, piemēram, par būvatļaujas iegūšanu.

Būvniecības ierosinātājam jebkurā gadījumā ir jāievēro normatīvo aktu prasības gan būvniecības sākšanai, gan piesārņojošās darbības veikšanai. Konkrētajā gadījumā "EcoLead", lai tā varētu īstenot paredzēto darbību, vēl nepieciešams saņemt būvatļauju un atļauju piesārņojošas darbības veikšanai. Savukārt šo procesu gaitā tiks izvirzīti patstāvīgi nosacījumi gan būvniecības, gan piesārņojošās darbības veikšanai, un arī šajos procesos sabiedrībai ir tiesības līdzdarboties, skaidrots spriedumā.

"EcoLead", piesaistot Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzekļus, sācis ražošanas ēkas pārbūves pirmā posma darbus.

Darbus veic būvnieks SIA "INOS", kurš tika izraudzīts iepirkuma kārtībā, savukārt būvuzraudzību nodrošinās SIA "VP Birojs".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)