Banner 980x90

Tautas deju festivālā "Latvju bērni danci veda" Jelgavā pulcēsies 4000 dejotāju

Jelgava, 28.maijs, LETA. 2.jūnijā Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC), pulcēsies 4077 dejotāji no 118 bērnu deju kolektīviem, lai piedalītos divdesmitajā tautas deju festivālā "Latvju bērni danci veda", aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pašvaldībā.

Festivālā būs pārstāvēti dejotāji no daudzām Latvijas pilsētām un novadiem. Šā gada festivālā piedalīsies arī viesu deju kolektīvs no Igaunijas - Murastes skolas dejotāji.

Jelgavas Pils salā, Raiņa parkā un laukumā pie pilsētas kultūras nama dejotāji izdejos savas iemīļotās koncertprogrammas, bet lielkoncertā ZOC - īpaši šim festivālam veidotas oriģinālprogrammas, apvienojot desmitiem kolektīvu vienotā kopdejā.

Jelgavā festivāla dalībnieki vienosies kopīgā svētku gājienā. Gājiena dalībnieki noliks ziedus pie prezidenta Jāņa Čakstes pieminekļa un no pilsētas centrālās daļas dosies uz svētku norises vietu - ZOC. Pasākuma rīkotāji uzsver, ka vērtīgs dalībnieku ieguvums ir arī iepazīšanās ar festivāla pilsētas un tās apkārtnes kultūrvēsturisko vidi un tradīcijām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)