Banner 980x90

Stingrākas prasības biomasas sadedzināšanas iekārtām apkures tarifu Jelgavā neietekmēs

Jelgava, 15.dec., LETA. Siltumapgādes uzņēmums "Fortum Jelgava" jau pašlaik izpilda jaunās prasības biomasas sadedzināšanas iekārtām, tāpēc jaunās normas neietekmēs apkures tarifu Jelgavā, aģentūrai LETA apliecināja uzņēmuma komunikācijas vadītāja Guntra Matisa.

"Fortum" biomasas koģenerācijas stacijā jau ir uzstādītas augstas efektivitātes dūmgāžu attīrīšanas iekārtas - maisu filtri -, kas nodrošina šonedēļ pieņemtajos Ministru kabineta noteikumos paredzēto izmešu normu izpildi.

"Šāda izvēle bija apzināta, lai nodrošinātu vismazāko iespējamo ietekmi uz apkārt esošo pilsētvidi jau no koģenerācijas stacijas pirmās darba dienas," skaidroja Matisa.

Jau ziņots, ka valdība šonedēļ pieņēma noteikumus, kas no nākamā gada 20.decembra paredz operatoriem uzstādīt tādas sadedzināšanas iekārtas, kas nerada paaugstinātas putekļu emisijas.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija norāda, ka pēc Latvijas kopējo emisiju aprēķinu rezultātiem, pēdējos gados plašākas biomasas izmantošanas dēļ pieaug gan putekļu jeb daļiņu emisijas, gan arī citu gaisu piesārņojošo vielu emisijas, kas savukārt atstāj negatīvu ietekmi uz vidi un cilvēku veselību.

Līdz ar to, noteikumu mērķis ir samazināt gaisa piesārņojuma radīto negatīvo ietekmi uz cilvēku veselību un vidi, izstrādājot vienotu regulējumu visu sadedzināšanas iekārtu radītā gaisa piesārņojuma samazināšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)