Banner 980x90

Stādu dienas Jelgavā pulcēs vairāk nekā 200 tirgotāju

Rīga, 2.maijs, LETA. Tradicionālās Stādu dienas 11.maijā un 12.maijā Jelgavas pils parkā apvienos vairāk nekā 200 dalībnieku, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldības iestādes "Kultūra" pārstāvis Sandis Kalniņš.

Stādu dienu piedāvājumā varēs atrast dažādus augļu koku un ogulāju stādus, dekoratīvos kokus un krūmus, skujeņus, vasaras puķes, ziemcietes, garšaugus un ārstniecības augus, kā arī graudzāles un dažādas sēklas. Augsnes uzlabošanai un bagātināšanai būs gan kūdras substrāti, minerālu un mikrobioloģiskie mēslojumi, gan augsnes maisījumi un līdzekļi kaitēkļu, sūnas un aļģu apkarošanai, solīja Kalniņš.

Dārza apsaimniekošanas un labiekārtošanas darbu veikšanai varēs piemeklēt dārza apavus, darba cimdus un darbarīkus, kā arī dārza dekorus un arhitektūras izstrādājumus, dažādus pinumus, siltumnīcas un citas noderīgas lietas. Tāpat būs iespēja iegādāties amatniecības izstrādājumus, bet pārtikas tirdzniecības sektorā baudīt dažādos veidos pārstrādātus, dārzā izaudzētus un Latvijā ražotus gardumus. Stādu dienās šogad varēs iegādāties arī dabīgas ziepes speciāli dārzkopjiem.

Jelgavas pils parks sestdien, 11.maijā, Stādu dienu apmeklētājiem būs pieejams no plkst.9 līdz 17, bet svētdien, 12.maijā, no plkst.9 līdz 15. Tradicionāli Stādu dienu apmeklētāji savas automašīnas aicināti novietot speciāli izveidotā stāvlaukumā Lielupes labajā krastā pretī Jelgavas pilij. Apmeklētājiem, kas iegādāsies lielos augus, pārdevējs izsniegs caurlaidi, kas ļaus ar auto piekļūt tuvāk pilij. Pirkumu līdz automašīnai varēs ērti nogādāt ar "Ķerru dienesta" palīdzību.

Abās dienās pasākumā paredzēta arī kultūras programma.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)