Banner 980x90

ST priekšsēdētājai Ziemelei un kontrtenoram Jēgeram piešķirts Jelgavas novada augstākais apbalvojums

Rīga, 20.nov., LETA. Astoņiem novadniekiem piešķirts Jelgavas novada pašvaldības augstākais apbalvojums, tostarp Goda diplomu saņēmis kontrtenors Sergejs Jēgers un Satversmes tiesas (ST) priekšsēdētāja Ineta Ziemele, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Enija Kreicberga-Kapša.

Pašvaldības Goda diplomu saņēma šī gada jaunākais nominants, vien 22 gadus vecs šķēpmetējs Gatis Čakšs par sasniegumiem sportā un netiešu lokālpatriotisku ieguldījumu Jelgavas novada Sporta centra popularizēšanai Latvijas mērogā. Čakšs savas sportista gaitas sācis Jaunsvirlaukas pagastā, un viņa augstākais sasniegums ir pasaules junioru čempiona tituls šķēpmešanā 2014.gadā.

Goda diploms pasniegts arī jaunajam ķīmijas zinātņu doktoram Kristapam Māliņam par profesionālo devumu zinātnes jomā, netieši veicinot novada iedzīvotāju lokālpatriotismu. Savu bērnību viņš pavadījis Sesavā, bet pašlaik viņš ir Rīgas Tehniskās universitātes Lietišķās ķīmijas institūta vadošais pētnieks un ķīmijas zinātņu doktors. Māliņa zinātniskie raksti ir publicēti vadošajos zinātniskajos žurnālos. Visi Māliņa zinātniskie pētījumi saistīti ar biodegvielas izstrādi, meklējot veidus, kā biodegvielas ražošanu vērst lētāku un pieejamāku, bet degvielu tīrāku un efektīvāku.

Par profesionālo karjeru mūzikā un lokālpatriotisku ieguldījumu Jelgavas novada vārda nešanai Goda diploms pasniegts arī kontrtenoram Jēgeram. Pasaules slavu guvušais kontrtenors dziedājis uz neskaitāmām pasaules skatuvēm, taču aizvien ir radis iespēju uzstāties arī Latvijā, tostarp Jelgavas novadā, turklāt jau vairāk nekā desmit gadu darbojas Jēgera labdarības fonds, kura mērķis ir sniegt palīdzību bērniem ar veselības problēmām un ierobežotām spējām iekļauties sabiedrībā, uzskaitīja Kreicberga-Kapša.

Dzejniecei Mārai Misiņai Goda diploms piešķirts par profesionālu ieguldījumu literatūrā, netieši veicinot novada iedzīvotāju lokālpatriotismu. Misiņa dzimusi un augusi Vilcē, kur radīti arī pirmie dzejoļi. Par viņas pirmo nozīmīgo publikāciju kļuva dzejoļu kopa "Būt, neparādoties būt" žurnālā "Karogs" 1972.gadā. Tāpat viņa ir atdzejojusi no lietuviešu, krievu, vācu un horvātu valodas, bet 1990.gadā sāka savas darba gaitas laikrakstā "Diena", kur ilgu laiku bija Kultūras nodaļas redaktore.

Tāpat arī uzņēmējam un motosportistam Jānim Vinteram Goda diploms piešķirts par profesionālo izaugsmi un personības devumu lokālpatriotisma veidošanā, Jelgavas novada vārdu nesot ārpus tā robežām. Motosportista karjeras augstākais sasniegums ir 2007.gada Dakaras rallijreids, kurā Vinters finišēja kā sestais. Jānis Vinters un viņa brālis Einārs joprojām ir vienīgie Latvijas motobraucēji, kas jebkad piedalījušies pasaules slavenākajā rallijreidā. Taču līdztekus motosportam Vinters kopā ar ģimeni Lielplatonē vada zemnieku saimniecību "Līgo", bet kopš 2010.gada brāļi Vinteri ir arī biogāzes ražotāji.

Atlētiskās vingrošanas pamatlicējam Feliksam Saikovskim Goda diploms piešķirts par profesionālo ieguldījumu sporta jomas attīstībā. Saikovskis Latvijā iedibinājis kultūrismu, startiem gatavojis olimpiskās vienības sportistus, izcilus hokejistus un bijis starptautiskās kategorijas tiesnesis ASV un Eiropā. Aktīvās darba gaitas Saikovskis beidza 2004.gadā, taču viņš joprojām iestājas par veselīgu dzīvesveidu. Pēc tautības būdams polis, viņš visu mūžu dzīvojis Rīgā, bet pēdējos 15 gadus - Platonē.

Sporta žurnālistam Gunāram Jākobsonam Goda diploms piešķirts par profesionālo devumu radio un televīzijas žurnālistikā un netiešu lokālpatriotisku ieguldījumu Jelgavas novada vārda nešanai. "Klausoties Jaunsvirlaukā dzimušā Jākobsona balsī, kas komentējusi futbola un hokeja spēles, raidījusi ziņas par sportiskajiem sasniegumiem 13 olimpiskajās spēlēs un 30 pasaules čempionātos hokejā, stāstījusi par Latvijas sportistu veiksmēm un neveiksmēm, uzaugušas vairākas paaudzes. Nostrādājot vairāk nekā 60 gadu sporta žurnālistikā, viņš ir stabila vērtība Latvijas sportā, kuru ciena un respektē," pamatoja Kreicberga-Kapša.

Goda diploms piešķirts arī Latvijas Republikas Satversmes tiesas priekšsēdētājai Ziemelei, par profesionālo izaugsmi un ieguldījumu valsts pārvaldes attīstībā, netieši veicinot Jelgavas novada iedzīvotāju lokālpatriotismu. Ziemele dzimusi Jelgavā, uzaugusi Jelgavas novada Lielplatonē un absolvējusi Elejas vidusskolu. Ziemele ir publicējusi četras grāmatas par starptautiskajām tiesībām un cilvēktiesībām Latvijā un ārvalstīs, kā arī bijusi septiņu grāmatu redaktore un līdzautore. Savās zināšanās Ziemele turpina dalīties arī lekcijās.

Pašvaldības pārstāve skaidroja, ka Goda diplomu saņem iedzīvotāji, kuri dzimuši, auguši vai savas profesionālās gaitas sākuši Jelgavas novadā un ar savu profesionalitāti, talantu un darba sparu ir nesuši Jelgavas novada vārdu Latvijā un pasaulē. Kā cieņas apliecinājumu godinātie apbalvojuma saņēmēji saņēma apzeltītas sudraba vārpiņas piespraudi, kas simbolizē apliecinājumu nozīmīgam ieguldījumam ar lauksaimniecību saistīta novada attīstībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)