Banner 980x90

Speciālisti vēl izvērtē Jelgavas tirdzniecības centra "Pilsētas pasāža" pagraba pārseguma tehnisko izpēti

Jelgava, 9.nov., LETA. Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) speciālisti līdz novembra beigām plāno izvērtēt Jelgavas tirdzniecības centra "Pilsētas pasāža" pagraba pārseguma tehnisko izpēti, aģentūru LETA informēja BVKB sabiedrisko attiecību speciāliste Egita Diure.

Ēkas īpašniece SIA "Marno J" pēc BVKB uzdevuma ir veikusi ēkas pagraba pārseguma tehnisko izpēti, lai noteiktu pagraba pārseguma pieļaujamo nestspēju, tai skaitā noticis arī plaisu monitorings. Dokumenti ir iesniegti birojam.

BVKB speciālisti pašlaik izvērtē dokumentāciju un līdz novembra beigām tiks pieņemts lēmums par to, vai biroja noteiktais uzdevums ir pilnībā izpildīts. Tāpat būs zināms, vai īpašniekam ir jāveic kādi papildu pasākumi ēkas mehāniskās stiprības un stabilitātes nodrošināšanai.

Jau ziņots, ka Jelgavas tirdzniecības centra "Pilsētas Pasāža" ēkas īpašniekam līdz 1.novembrim uzdots veikts ēkas pagraba dzelzsbetona pārseguma plaisu monitoringu.

Saistībā ar "Pilsētas pasāžu" BVKB ir apjomīga korespondence, sākot ar iedzīvotāju, mediju vēstulēm par pamanītiem trūkumiem un beidzot ar atbildīgo iestāžu tehniskās apsekošanas atzinumiem, administratīvajiem lēmumiem un ēkas īpašnieka ziņojumiem par trūkumu novēršanas gaitu. Kopā esot ap 40 dokumentu, skaidroja Diure.

Pēc BVKB sniegtās informācija būtiskākie trūkumi ir jumta pārseguma (4.stāva) siju un plātņu savienojuma mezgla sākotnējā izbūve neatbilstoši projektam, tāpēc nepieciešams izstrādāt risinājumu mezgla pastiprināšanai vai veikt padziļināto tehnisko izpēti ar precīziem mezgla nestspējas aprēķiniem. Ņemot vērā, ka pagrabstāva pārseguma plātnes betonēšanai tika izmantots paredzamai lietderīgai slodzei neatbilstošs betons, nepieciešams veikt plātnes nestspējas noteikšanu. Līdz pārseguma plātnes faktiskās nestspējas noteikšanai nepieciešams samazināt pieļaujamo lietderīgo slodzi līdz 800 kilogramiem uz kvadrātmetru.

Vairākkārt notikusi arī 2.stāva grīdas flīžu atdalīšanās, kā dēļ tirdzniecības centrs uz vairākām dienām bija slēgts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)