Banner 980x90

Šomēnes Jelgavā veiks siltumtīklu vecāku posmu hidrauliskās pārbaudes

Rīga, 8.jūl., LETA. Lai savlaicīgi atklātu potenciālās bojājumu vietas centralizētās siltumapgādes sistēmā un novērstu iespējamos siltumenerģijas piegādes pārtraukumus klientiem apkures sezonā, jūlijā siltumapgādes uzņēmums "Fortum" Jelgavā veiks siltumtīklu hidrauliskās pārbaudes vecākiem siltumtrašu posmiem, jeb apmēram 5% no kopējā pilsētas centralizētās siltumapgādes tīkla, aģentūru LETA informēja "Fortum" komunikācijas vadītāja Guntra Matisa.

Klienti, kuru mājās uz hidraulisko pārbaužu veikšanas laiku tiks pārtraukta siltumenerģijas piegāde, pirms pārbaužu veikšanas tiks informēti papildus. Tāpat informācija par plānotajiem siltumenerģijas piegāžu pārtraukumiem ir pieejama "Fortum" interneta vietnē.

Matisa skaidroja, ka, lai siltumtīklos radušos bojājumu gadījumā vidē neizplūstu karsts siltumnesējs, pirms hidrauliskās pārbaudes tas tiek atdzesēts zem 45 grādiem pēc Celsija skalas, tādēļ klientiem karstā ūdens temperatūra var pazemināties jau iepriekšējā dienā. Gadījumā, ja kāds siltumtīklu posms pārbaudi neizturēs, ir iespējami karstā ūdens piegādes pārtraukumi līdz bojājumu novēršanai, par ko konkrēto māju iedzīvotāji tiks informēti papildus.

Gadījumā, ja tiek novērotas ūdens noplūdes - zaļganas krāsas ūdens - no siltumtīkliem, "Fortum" aicina iedzīvotājus ziņot klientu apkalpošanas centram.

Uzņēmumā apgalvoja, ka siltumtīklu hidrauliskās pārbaudes ir efektīvs veids, lai pārliecinātos par siltumtīklu drošību un samazinātu iespējamos siltumtīklu bojājumus apkures sezonas laikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)