Banner 980x90

Smilšu skulptūru festivāls Jelgavā šogad būs veltīts antīkajai pasaulei

Rīga, 24.apr., LETA. Smilšu skulptūru festivāla Jelgavā, kas šogad norisināsies 8.jūnijā un 9.jūnijā, tēma būs "Antīkā pasaule", aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldības iestādes "Kultūra" projektu vadītājs Sandis Kalniņš.

Dalībai 13.starptautiskajā Smilšu skulptūru festivālā "Summer Signs 2019" apstiprināti 15 profesionāli mākslinieki no septiņām valstīm - Latvijas, Somijas, Mongolijas, Ukrainas, Kazahstānas, Krievijas un ASV.

"Šogad Jelgavas pašvaldības iestādes "Kultūra" organizētajam skiču konkursam kopumā tika iesūtītas 55 skulptūru skices no 16 valstīm. Atlases process šogad bijis īpaši sarežģīts, jo tiek vērtēta ne tikai skice un tās ideja, bet arī mākslinieka pieredze, potenciāls un tēmas atbilstība, kā rezultātā 15 idejas tiks realizētas dzīvē. Skulptori iesūtītajās skicēs ļāvušies iztēles plašumiem un tēma interpretēta dažādi. Šis atšķirīgais redzējums festivāla apmeklētājiem, sniegs iespēju ne tikai aplūkot unikālos darbus, bet arī rosinās domāt līdzi, kāpēc mākslinieks to atspoguļos tieši šādi," pauda Kalniņš.

Festivālā pirmo reizi tiks pārstāvētā Mongolija un Kazahstāna, tāpat arī pēc astoņu gadu pārtraukuma dalībai konkursā izraudzīts mākslinieks no ASV. Savukārt Latviju pārstāvēs divas skulptores - Agnese Rudzīte-Kirillova un Zīle Ozoliņa-Šneidere.

Festivāla laikā norisināsies skolēnu kolāžu konkurss "Mana vasara". Kolāžu izstāde būs apskatāma Jelgavas kultūras namā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)