Banner 980x90

Smilšu skulptūru festivāla laikā aicina iepazīt Jelgavu

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Nākamajā nedēļas nogalē, 11. un 12.jūnijā, Jelgavā jau 10.reizi norisināsies Starptautiskais Smilšu skulptūru festivāls, kura laikā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina iepazīt Jelgavu un doties izzinošās ekskursijās kājām pa pilsētu, pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informēja Jelgavas reģionālais tūrisma centrs.

Ekskursiju laikā gida pavadībā varēs uzzināt interesantus faktus par Jelgavu no senatnes līdz mūsdienām, kā arī apskatīt Jelgavas ievērojamākās vietas un objektus.

Sestdien, 11.jūnijā, plkst.13.00 notiks ekskursija kājām "Sveicināti Jelgavā!", kuras laikā gida pavadībā varēs izzināt Jelgavas vēstures interesantākos faktus, kā arī ieskatīties Jelgavas nākotnes plānos. Ekskursija sāksies pie Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa un maršruta garumā dalībnieki varēs dzirdēt stāstus par Jelgavas pili, J.Čakstes pieminekli, Academia Petrina, Jelgavas dievnamiem, Raiņa un Alunāna parkiem, dzelzceļa staciju un apkārtni, atpakaļceļā maršruts vedīs pa Zemgales prospektu un J.Čakstes bulvāri.

Svētdien, 12.jūnijā, plkst.13.00 interesenti aicināti piedalīties ekskursijā kājām "No Mītavas līdz Jelgavai", kuras laikā gida stāstījumā varēs izzināt notikumus no Jelgavas pirmsākumiem līdz pat mūsdienām. Ekskursijas sākums paredzēts pie Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa un gida stāstījums iekļaus tādas Jelgavas vietas un objektus, kā J.Čakstes piemineklis, Hercoga Jēkaba laukums, N.Bumbieres piemineklis, Vecpilsētas ielas kvartāls, Raiņa parks, Jelgavas dievnami, Academia Petrina, Mītavas tilts un noslēgumā Jelgavas pils.

Kājāmgājēju ekskursiju sākums un noslēgums paredzēts pie Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1, dalība ekskursijās bez maksas. Ekskursiju ilgums divas stundas, maršrutā iekļautie objekti netiks apmeklēti. Pieteikšanās ekskursijām pa tālruni 63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv.

Plašāku informāciju par Smilšu skulptūru festivāla norisi un tūrisma iespējām Jelgavā un apkārtnē iespējams saņemt Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, Akadēmijas ielā 1 (Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa 1.stāvā), tel. 63005447, tic@tornis.jelgava.lv, "www.visit.jelgava.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)