Banner 980x90

Skolēnu nodarbinātības programmai Jelgavas novadā atvēlēti teju 33 489 eiro

Rīga, 3.maijs, LETA. Izglītības iestāžu audzēkņu nodarbinātības programmai vasarā Jelgavas novadā atvēlēti gandrīz 33 489 eiro, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Šomēnes sāksies skolēnu reģistrēšanās Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) organizētajā vasaras nodarbinātības pasākumā jauniešiem vecumā no 15 līdz 20 gadiem, un Jelgavas novada pašvaldības iestādēs šogad būs iespēja strādāt 91 jaunietim, kas mācās un turpinās mācības vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs 2019./2020. mācību gadā. Par paveikto darbu skolēni saņems atalgojumu vismaz valstī noteiktās minimālās darba algas jeb 430 eiro apmērā par pilnu nostrādāto darba laiku mēnesī.

"Jāatzīst, ka jauniešu vēlme strādāt vasaras brīvlaikā ir liela, tāpēc arī pašvaldība meklē iespējas papildināt skolēniem pieejamo darba vietu skaitu. Ja 2016.gadā piedāvājām iespēju strādāt 28 skolēniem, tad šogad darba vietas tiks nodrošinātas jau 91 izglītojamajam. Jauniešiem būs iespēja strādāt algotu darbu gan novada izglītības iestādēs, gan tūrisma objektos, gan Labklājības pārvaldes iestādēs, gūstot, iespējams, pirmo pieredzi darba vidē, mācoties atbildēt par uzdoto darbu kvalitatīvu izpildi un apgūstot prasmes komunikācijā ar darba devējiem un klientiem," komentēja novada pašvaldības Sociālo, jaunatnes un nodarbinātības lietu projektu vadītāja Inese Skromane, aicinot jauniešus būt aktīviem, par sevi pārliecinātiem un savlaicīgi pieteikties dalībai projektā.

Kopējās projekta izmaksas novadā ir gandrīz 57 612 eiro, no tiem NVA dotācija skolēnu ikmēneša darba algai 20 210 eiro un dotācija ikmēneša darba algai darba vadītājiem 3913 eiro, savukārt Jelgavas novada pašvaldības līdzfinansējums skolēnu darba algai un nodokļiem - teju 33 489 eiro.

NVA projektā ik gadu iesaistās arī Jelgavas novada uzņēmēji, un astoņiem jauniešiem būs iespēja strādāt Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajā sabiedrībā "Latraps" Elejā, trīs darba vietas nodrošinās SIA "Mārksmens" jeb veikals "top!" Elejā, bet Abgunstes muiža Zaļenieku pagastā piedāvās iespēju vasaras nodarbinātībai četriem jauniešiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)