Banner 980x90

Sestdien Jelgavas novadā ar pasākumiem visas dienas garumā pieminēs Ziemassvētku kaujas

Rīga, 9.janv., LETA. Sestdien, 12.janvārī, Jelgavas novadā visas dienas garumā notiks Ziemassvētku kauju 102.gadadienai veltīti atceres pasākumi, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Pasākumus ievadīs Ziemassvētku kaujām veltīts volejbola turnīrs Valgundes sporta hallē, kas sāksies plkst.11.

Savukārt plkst.12 notiks piemiņas aizlūgums Kalnciema-Klīves baznīcā. Tajā piedalīsies Jelgavas Svētās Annas un Kalnciema-Klīves baznīcas mācītājs Kaspars Kovaļovs un Kalnciema-Klīves baznīcas draudzes ērģelnieks Dāvis Beitlers. Pēc dievkalpojuma Kalnciema vidusskolā varēs sasildīties un iedzert siltu tēju.

Plkst.13.15 Kalnciema vidusskolā bez maksas varēs noskatīties Askolda Saulīša filmu "Astoņas zvaigznes", kas vēsta par latviešu strēlnieku brīvprātīgajiem bataljoniem, to izveidošanos un cīņām. Ap plkst.14.35 iecerēts pasākuma dalībnieku pārbrauciens no Kalnciema vidusskolas uz Ziemassvētku kauju muzeju "Mangaļos", kur jau no plkst.13 ikviens varēs iepazīt muzeja ekspozīcijas.

"Ziemassvētku kauju muzeja vadība šoreiz nepiedāvā kauju rekonstrukciju, bet būs iespēja vērot un izjust strēlnieku sadzīves apstākļus," skaidroja novada pašvaldības Kultūras pārvaldes kultūras darba speciāliste Nelda Ķikute.

Vēlāk, plkst.14, Valgundes pagasta Silenieku kapos notiks kritušo strēlnieku pārabedīšanas ceremonija, bet plkst.15.15 Ziemassvētku kauju muzejā svinīgo solījumu dos jaunie zemessargi un jaunsargi. Plkst.16 interesenti aicināti doties aptuveni sešu kilometrus garajā lāpu gājienā no "Mangaļiem" uz Ložmetējkalnu, ņemot līdzi savu lāpu.

Lāpu gājiens plkst.17.30 noslēgsies Ložmetējkalnā ar svinīgu atceres brīdi pie piemiņas akmens. Tāpat tur tiks iedegti ugunskuri un skanēs strēlnieku dziesmas. Pasākumā piedalīsies tuvējo pašvaldību vadība, zemessargi un augstākā militārā vadība. Svinīgajā piemiņas brīdī uzstāsies vīru kopa "Vilki".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)