Banner 980x90

Rosina mīkstināt amata prasības sociālās palīdzības organizatoriem

Rīga, 17.sept., LETA. Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) un Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA) rosina mīkstināt amata prasības sociālās palīdzības organizatoriem, liecina organizāciju pārstāvju paustais otrdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē.

Kā sēdē sacīja LPS padomniece Ilze Rudzīte, patlaban būtībā vairs nenotiekot šādu speciālistu sagatavošana par valsts budžeta līdzekļiem.

LLPA pārstāvis Mārtiņš Moors skaidroja, ka abu organizāciju piedāvātie grozījumi atļauj šajā profesijā nodarbināt arī citas profesijas pārstāvjus. Moors norādīja, ka patlaban šī amata pienākumus varot veikt jebkurš izglītots cilvēks.

Pēc Moora paustā, patlaban realitāte neatbilst likumiem, jo jau tagad šī amata pienākumus Rīgā veic darbinieki, kuriem nav sociālās palīdzības organizatora izglītība. Viņaprāt, pastāv divas iespējas - sagatavot vairāk sociālās palīdzības organizētāju vai mīkstināt prasības šī amata pienākumu veicējiem.

Tāpat šodien uzaicinātie un deputāti diskutēja par budžeta vietu sadalījumu sociālā darba veicējiem, kā rezultātā Izglītības un zinātnes ministrija, Labklājības ministrija (LM), LPS un LLPA vienojās kopā diskutēt par budžeta vietu sadalījumu, lai panāktu kompromisu.

Sēdē LM ierosināja arī noteikt sešu mēnešu pārejas periodu, kurā sociālā pakalpojuma sniedzējs, kurš izslēgts no reģistra, drīkst turpināt savu darbību, ja netiek konstatēti pārkāpumi, kas apdraud klientu dzīvību un veselību. Moors piebilda, ka šāds termiņš ir praksē pārbaudīts, proti, seši mēneši ir ilgākais periods, kāds bijis nepieciešams, lai varētu pārvietot klientus no vienas iestādes citā.

Konceptuāli deputāti atbalstīja ierosinājumu noteikt pārejas periodu, vienlaikus Saeima Juridiskais birojs vērsa uzmanību, ka priekšlikumā ir daudz neprecizitāšu. Šī iemesla dēļ deputāti vienojās, ka šis priekšlikums tiks redakcionāli precizēts līdz trešajam lasījumam.  

Deputāti šodien atbalstīja grozījumus Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā otrajā lasījumā, nosakot, ka priekšlikumus var iesniegt līdz 14.oktobrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)