Banner 980x90

Riteņbraucējs Jansons-Ratiniks Jelgavā stāstīs par dalību ekstrēmās velosacensībās cauri Eiropai

Jelgava, 14.marts, LETA. 22.martā plkst.18 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī norisināsies tematiskais tūrisma vakars "Velosacensību "The Transcontinetal Race" stāsts - 4000 km cilvēcības", kurā viesosies veloceļotājs Krišjānis Jansons-Ratiniks - pirmais latvietis, kurš 12 dienu laikā ar velosipēdu šķērsojis 13 Eiropas valstis, veicot grūtākās velosacensības Eiropā -, aģentūru LETA informēja Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā (JRTC).

Tradicionāli velosacensības tiek uztvertas kā pāris stundu intensīva braukšana grupā, bet "The Transcontinetal Race" ir samērā ekstrēmas sacensības, ar striktu nolikumu, kas aizliedz izmantot jebkādu palīdzību no malas. JRTC skaidroja, ka dalībai šajās sacensībās nepieciešama augsta pašmotivācija, jo vidēji dienā 20 stundas jāpavada uz velosipēda un ilgstoši jābrauc vienatnē, naktīs.

Jansons-Ratiniks sacensības pēc individuāli izstrādāta maršruta plāna sāka aizvadītā gada 28.jūlijā Beļģijā un 300 stundu laikā šķērsoja 13 valstis, veicot 4000 kilometrus un finišējot 12 diennaktīs, 11 stundās un 44 minūtēs. Sportists, veicot sacensības maršrutā Beļģija-Vācija-Itālija-Slovākija-Rumānija-Grieķija ierindojās 16.vietā 288 dalībnieku konkurencē.

Tūrisma vakarā Jansons-Ratiniks dalīsies ar pieredzi par dalību sacensībās, par pārcilvēcīgo slodzi un nogurumu, dzīvi uz šosejas, cīņu ar sevi un mainīgajiem laika apstākļiem, sākot no milzīga karstuma, līdz negaisiem un vēju kalnu pārejās. Tas būs stāsts par nonākšanu līdz savam kodolam, par izturību un ilgu sarunu ar sevi - stāsts par cilvēcību -, uzsvēra JRTC.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)