Banner 980x90

Rīko bezmaksas braucienu uz Jāņa Čakstes un Edvarta Virzas un Elzas Stērstes mājām

Jelgava, 5.jūl., LETA. 15.jūlijā plkst.10 Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) aicina doties bezmaksas ekskursijā ar autobusu "Cilvēki, vēsture un daba Salgales pusē", kuras laikā vietējās gides Inetas Freimanes pavadībā varēs uzzināt stāstus par Ozolnieku novada Salgales pagastu - Garozu, prezidenta Jāņa Čakstes mājām "Auči", Salgales baznīcas drupām, kā arī par dzejnieku Edvarta Virzas un Elzas Stērstes mājām "Billītes" -, aģentūru LETA informēja JRTC.

Tuvojoties Ozolnieku novada svētkiem, kas šogad tiks svinēti 22.jūlijā, JRTC aicina doties ekskursijā gida pavadībā un iepazīt Ozolnieku novada Salgales pagastu. Ekskursijas laikā ekskursanti dosies uz Garozu, kurā tiks apskatīts Garozas Senču ozols, kas atrodas pie Garozas pamatskolas. Namiķu skanstā, kas ir iekļauts valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā, būs iespējams dzirdēt stāstus par Napoleona armijas karagājiena liecībām, kas 1812.gadā gāja cauri Kurzemei un apmetās pie Garozas upes. Kā nākamais apskates objekts būs Latvijas pirmā prezidenta Jāņa Čakstes dzimtajās mājās "Auči", pēc kurām sekos pikniks Lielupes krastā ar līdz paņemtām uzkodām.

Ekskursijas turpinājumā ekskursanti dosies uz Salgales vecās baznīcas drupām - Salgales baznīca bija pirmā baznīca, kura nokalpojusi 130 gadu, taču pēc Pirmā un Otrā pasaules kara tā tika nopostīta. Noslēgumā ekskursijas dalībnieki viesosies memoriālajā mājā "Billītes", kurās ilgus gadus kopā ar sievu Elzu Stērsti dzīvoja latviešu dzejnieks, rakstnieks, tulkotājs Edvarts Virza.

Ekskursija "Cilvēki, vēsture un daba Salgales pusē" sāksies Jelgavas Sv.Trīsvienības tornī plkst.10, savukārt plkst.10.15 būs pieturvieta pie Ozolnieku Tautas nama. Ekskursijas ilgums - astoņas stundas. Dalība ekskursijā bez maksas, veicot ziedojumus Jāņa Čakstes mājās "Auči" un dzejnieku Edvarta Virzas un Elzas Stērstes mājās "Billītes". Dalībnieki aicināti līdzi ņemt uzkodas piknikam, kuru būs iespējams baudīt "Aučos" pie Lielupes.

Pieteikt dalību ekskursijā var iepriekš JRTC pa tālruni 63005447 vai e-pastu "tic@tornis.jelgava.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)