Banner 980x90

Rīgas, Jelgavas, Daugavpils un Rēzeknes dejotājiem panākumi Latvijas atklātajā čempionātā ielu dejās

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Latvijas atklātajā čempionātā un Latvijas atklātajā kausa izcīņā ielu dejās deviņu valstu konkurencē augstas godalgotās vietas dažādos deju stilos un vecuma grupās ieguvuši dejotāji no Rīgas, Jelgavas, Daugavpils un Rēzeknes.

"Arī šoreiz Latvijas atklātajā čempionātā un kausa izcīņā ielu dejās piedalījās daudz un patiešām labi sagatavotu dalībnieku, kā vienmēr viss bija labi noorganizēts, lai divās dienās savu dejotprasmi ar panākumiem spētu parādīt vairāki tūkstoši bērnu, junioru un pieaugušo dejotāju," atzīst sacensību tiesnesis Aleksandrs Gladišs no Ukrainas. "Latvijas laika apstākļu dēļ ielu deju kultūra ir koncentrēta galvenokārt deju klubos, kuru skaits aizvien pieaug. Pēc lielā dalībnieku skaita Latvijas atklātajā čempionātā redzam, ka ielu dejas jo īpaši aizrauj bērnus, jauniešus - populārākais viņu vidū ir HIP-HOP deju stils.

Kā zināms, ielu deju pirmsākumi bijuši Amerikā, kurienes novitātēm aizvien sekojam. Internets un plaši pieejamā informācija būtiski veicinājusi ielu deju kultūras attīstību arī Latvijā, turklāt līdz ar to arī šajās sacensībās būtībā neatšķiras dejotāju sniegums no ārzemju, Rīgas vai reģionu deju klubiem. Treniņus ielu dejās uzsāk bērni, kuri veiksmīgi startē arī šāda mēroga sacensībās Latvijā un ārzemēs.

Fiziskā slodze ielu dejās ir ievērojama, kas ir pozitīvi, lai augtu fiziski veseli un spēcīgi jaunieši. Aizvien uzsveru, ka skolā viņu attīstībai ir pārāk maz sporta nodarbību, tādēļ apsveicami, ja vien ir vēlme un iespējas iesaistīties šādās aktivitātēs," stāsta Latvijas Mūsdienu deju asociācijas prezidents Igors Grīnbergs. Viņš arī uzteic ilggadējā sacensību organizatora un Latvijas mūsdienu deju skolas "Dance of street" direktora Oļega Pavlova ieguldījumu, organizējot šāda augsta līmeņa sacensības, dodot iespēju savas spējas parādīt Latvijas un ārzemju ielu dejotājiem.

Latvijas atklātais čempionāta un kausa izcīņas ielu dejās rezultāti Latvijas atklātajā čempionātā un Latvijas atklātajā kausa izcīņā ielu dejās starp mazākajiem bērniem HIP-HOP solo klasē uzvarēja Poļina Matvejeva ("Night&Day dance studio", Jelgava). Nākamā vecuma bērnu grupā HIP-HOP solo klasē meitenēm Ksenija Nikolajeva ("Night&Day dance studio", Jelgava) ieguva 2. vietu, bet zēniem Artjoms Juhno no Daugavpils 3.vietu ("STOPTIME Dance Studio"). HIP-HOP solo klasē junioriem Lianai Simurinai ("Night&Day dance studio", Jelgava) bija 3.vieta un Dmitrijam Filajevam 1.vieta ("Night&Day dance studio", Jelgava). HIP-HOP solo klasē pieaugušajiem 3.vietu ieguva Jeļizaveta Sopa ("STOPTIME Dance Studio", Daugavpils).

HIP-HOP pāru dejās mazāko bērnu grupā uzvarētāji bija Poļina Matvejeva un Alisija Grebenika ("Night&Day dance studio", Jelgava), bet 2.vietā šajā grupā ierindojās Adriana Bukovska, Misela Milentija ("Night&Day dance studio", Jelgava). HIP-HOP pāru dejās junioriem arī 2.vietā bija Liana Simurina, Dmitrijs Filajevs ("Night&Day dance studio", Jelgava). HIP-HOP pāru dejās pieaugušajiem 2.vietas ieguvējas bija Jeļizaveta Sopa, Anastasija Zerebkova ("STOPTIME Dance Studio", Daugavpils), bet 3. vietas Tatjana Jermolajeva, Ralfs Jānis Grinfelds ("Night&Day dance studio", Jelgava). Ar augsto, 1.vietu starp mazākajiem bērniem un junioriem novērtēts Night&Day mazo HIP-HOP grupu sniegums ("Night&Day dance studio", Jelgava), bet pieaugušajiem šajā vērtējumā 2.vietu ieguva moderno deju klubs "Kaprīze" no Rīgas.

Lielās HIP-HOP grupas jeb formācijas cīņā bērniem vislabāk veicies "Hyper" ("Studio Let’s dance", Rīga), kas ieguva 2.vietu, tāpat 2.vietā bija HIP-HOP formācijā bija junioru grupa "VDS Diamond" ("VDS ADAZI", Rīga), bet 3.vietā junioriem ierindojās "SLD Danger crew" ("Studio Let’s dance", Rīga). Pieaugušajiem HIP-HOP formācijā 3.vietu ieņēma "Fire Pack" ("Studio Let’s dance", Rīga). Street Dance Show mazo grupu vērtējumā 3.vietā pieaugušajiem bija "Tribute to Michael Jackson" ("TOUCH", Rīga). Street Dance Show formācijā jeb lielo grupu pieaugušo sniegumā 2.vietu ieguva "Kaprīze" (moderno deju klubs "Kaprīze", Rīga). Street Dance mazo grupu vērtējumā bērniem 1.vietu izcīnīja "Cats jazz" (Show group "MIX", Rīga), bet junioriem "Butterflies of the soul" (Show group "MIX", Rīga).

Street Dance mazo grupu vērtējumā pieaugušajiem 3.vietu ieņēma "Heart crisis" (Show group "MIX", Rīga). Show Dance formācijā jeb lielo grupu vērtējumā bērniem 1.vietu guva "Childhood unplugged" (Show group "MIX", Rīga) un 2.vietu "Seasons" (Show group "MIX", Rīga).

Show Dance formācijā jeb lielo grupu vērtējumā junioriem 1.vietu izcīnīja "Tea party" (Show group "MIX", Rīga), bet 3.vietu "Sparkle" ("Dynamic Hit", Rēzekne).

Pieaugušo grupā Show Dance formācijā uzvarētāji bija "Clockwork" (Show group "MIX", Rīga). Electric Boogie solo priekšnesumā junioriem vislabākais izrādījās Bevz Vitaliy ("Born 2 Dance", Jelgava), bet 3.vietu ieņēma Dmitrijs Filajevs ("Night&Day dance studio", Jelgava). Olimpiskajā sporta centrā, Rīgā 27. un 28.februārī 20.reizi notika 2016.gada Latvijas atklātais čempionāts un Latvijas atklātā kausa izcīņa ielu dejās. Par medaļām cīnījās 3500 dejotāji no Baltijas valstīm, Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas, Norvēģijas, Polijas un Zviedrijas.

60 deju grupas sacentās "Show dance", "Streetdance show", "Hip-hop dance", "Disco dance" un citos deju stilos, informē ilggadējs sacensību organizators un Latvijas mūsdienu deju skolas "Dance of street" direktors Oļegs Pavlovs. Latvijas atklāto čempionātu un Latvijas atklāto kausa izcīņu ielu dejās organizē Latvijas mūsdienu deju skola "Dance of street" (Rīga), kuras audzēkņi bērnu un pieaugušo grupās pie Latvijas vadošajiem "Show dance", "Hip-hop dance", "Break dance" un citu stilu treneriem jau 25 gadus apgūst šo deju pamatus, stiprina savu fizisko sagatavotību, uzstājas pasākumos, kā arī ar panākumiem startē sacensībās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)