Banner 980x90

Riepu pārstrādātājs "E Daugava" gatavs uzņemt Starta ielā Rīgā uzkrātās riepas

Jelgava, 14.sept., LETA. Piesaistot sadarbības partneri no ārvalstīm, vides uzņēmums SIA "E Daugava" ir gatavs uzņemt un pārstrādāt SIA "Riepu bloki" Starta ielā Rīgā uzkrātās riepas, aģentūru LETA informēja "E Daugava" izpilddirektors Arnis Jumītis.

"E Daugava" rīcībā nav precīzas informācijas, cik daudz nolietoto riepu uzkrājusi SIA "Riepu bloki", taču, atsaucoties uz publiski izskanējušu informāciju, Jumītis pauda, ka tās ir aptuveni 1000 tonnas. "E Daugava" ir gatava pārstrādāt šādu riepu apjomu, iesaistot pārstrādē ārvalstu partneri.

"SIA "E Daugava" nolietoto riepu pārstrādi veic pirolīzes iekārtā, kas ir vienīgā šāda veida iekārta Latvijā. Atbilstoši saņemtās atļaujas nosacījumiem, pašreiz gadā pirolīzes iekārtā atļauts pārstrādāt līdz 1500 tonnu nolietoto riepu," informēja Jumītis, skaidrojot, ka uzņēmums drīkst veikt arī riepu smalcināšanu - līdz 4500 tonnām gadā. Uzņēmuma teritorijā atļauts uzglabāt līdz 6000 tonnām nolietoto riepu.

Pārstrādātāja rīcībā neesot informācijas, vai Valsts vides dienests (VVD) negatavojas veikt piespiedu riepu aizvākšanu no teritorijas Rīgā, taču, ja būs nepieciešams un VVD veiks cenu aptauju, uzņēmuma vadība sola sagatavot konkurētspējīgu cenas piedāvājumu.

"Šobrīd nav zināms precīzs apjoms, riepu stāvoklis, paveicamā darba termiņš un cita nozīmīga informācija, tāpēc iespējamās izmaksas SIA "Riepu bloki" riepu pārstrādei ir pāragri minēt," pauda Jumītis.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Ozolnieku novadā strādājošā SIA "E Daugava" 2016.gadā apgrozījusi 1 063 878 eiro un cietusi 92 224 eiro zaudējumus. Pārstrādātāja īpašnieki ir Valerijs Šitkins un Dainis Dilba.

Jau vēstīts, ka VVD pieņēmis lēmumu pārtraukt līgumu ar SIA "Riepu bloki" par videi kaitīgu preču atkritumu apsaimniekošanas sistēmas piemērošanu un aprēķinājis tam sodu 12 900 624 eiro apmērā.

"Riepu bloku" lielākais īpašnieks caur vēl vienu uzņēmumu ir bijušais Zaļo un zemnieku savienības Saeimas deputāts, pašlaik Latvijas Zemnieku savienības Vidusdaugavas nodaļas vadītājs Aivars Dronka.

"Riepu bloki", kura pamatkapitāls ir nepilni 57 000 eiro, pilnībā pieder uzņēmumam "Eko alternatīva", no kura 51% pieder Dronkam, pa 16% - Ernestam Skopānam un Ilgonim Ragam, 10% - Mārim Mežapuķem, bet 7% - Markam Baltkalnam. Šis uzņēmums pērn strādājis bez apgrozījuma un ar nepilnu 5000 eiro zaudējumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)