Banner 980x90

Reorganizēs Jaunpēternieku bibliotēku Ozolnieku novadā

Jelgava, 16.febr., LETA. No 1.aprīļa tiks reorganizēta Jaunpēternieku bibliotēku Ozolnieku novadā, lēmuši novada domes deputāti.

Cenu pagasta Jaunpēternieku bibliotēka ir mazākā no piecām novada bibliotēkām, kuras apkalpojamā teritorijā ir deklarēti 69 iedzīvotāji Jaunpēterniekos un 203 iedzīvotāji Dalbē. Pēdējo piecu gadu laikā bibliotēkas lasītāju skaits bijis 34-113, bibliotēkas vadītāja strādā nepilnu darba slodzi - 24 stundas nedēļā. Tāpēc dome lēma, ka ir lietderīgi reorganizēt bibliotēku, pārveidojot to par Ozolnieku novada Centrālās bibliotēkas ārējās apkalpošanas punktu.

Plānots, ka no 1.aprīļa apkalpošanas punkts trīs reizes nedēļā tiks atvērts lasītājiem, kam nepieciešams klātienē apmeklēt bibliotēku, lai lietotu internetu, datorus, saņemtu un nodotu iespieddarbus. Tāpat izsniegšanas punktam tiks abonēti periodiskie izdevumi, bet netiks iegādātas grāmatas, grāmatu izsniegšanai tiks izmantoti citu novada bibliotēku krājumi. Nepieciešamības gadījumā reizi nedēļā tiks organizēts pašvaldības transports pieprasīto iespieddarbu piegādei izsniegšanas punktā.

Bibliotēkas vadītāja no 1.aprīļa strādās kā bibliotēkas ārējā apkalpošanas punkta darbiniece, taču noteiktais nepilnais darba laiks un mēnešalga viņai tiks saglabāti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)