Banner 980x90

Reorganizācijas rezultātā BTA uzlabo darbības rezultātus

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Veiksmīgi pabeidzot reorganizāciju un īstenojot mērķtiecīgus pasākumus atbilstoši katra uzņēmuma stratēģiskajiem virzieniem, šī gada trešajā ceturksnī BTA grupas uzņēmumi: jaundibinātais meitasuzņēmums – apdrošināšanas akciju sabiedrība "BTA Baltic Insurance Company" (turpmāk – BTA Baltic) un mātesuzņēmums – "BTA Insurance Company" SE (turpmāk – BTA) sasnieguši veiksmīgus rezultātus. 

Reorganizācijas rezultātā optimizējot administratīvos procesus un samazinot darbības izdevumus, BTA grupas peļņa šī gada deviņos mēnešos pārsniegusi pērnā gada peļņas apjomu un sastāda 6,2 miljonus eiro.

BTA grupas uzņēmumi Baltijā un ārvalstīs šī gada deviņos mēnešos kopumā parakstījuši bruto apdrošināšanas prēmijas 131,3 miljonu eiro apmērā, kas, salīdzinot ar pērno gadu, ir līdzvērtīgs apjoms.

Atsevišķi raugoties uz BTA Baltic finanšu rezultātiem šī gada trešajā ceturksnī, jāatzīmē, ka Baltijas valstīs: Latvijā, Lietuvā un Igaunijā – parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoms ir saglabājies iepriekšējā gada attiecīgā perioda līmenī.

Šī gada trešajā ceturksnī BTA Baltic parakstīja bruto apdrošināšanas prēmijas 29,4 miljonus eiro apmērā. Izvērtējot BTA Baltic finanšu rezultātus sadalījumā pa apdrošināšanas veidiem, jāatzīmē, ka pieaug parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoms brīvprātīgajos apdrošināšanas veidos un samazinās obligāto apdrošināšanas veidu īpatsvars kopējā parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjomā.

Šī gada trešajā ceturksnī BTA Baltic KASKO apdrošināšanas veidā parakstīja bruto apdrošināšanas prēmijas par 11 % vairāk nekā pērnā gada attiecīgajā periodā, veselības apdrošināšanā – par 19 % vairāk, īpašuma apdrošināšanā – par 6 % vairāk, nelaimes gadījumu apdrošināšanā – par 3 % vairāk. Kopumā apdrošināšanas atlīdzībās BTA Baltic šī gada trešajā ceturksnī izmaksāja 16,5 miljonus eiro, kas ir par 17 % vairāk nekā pērnā gada attiecīgajā periodā.

Apdrošināšanas atlīdzību pieaugumu šajā periodā sekmēja gan pieaugošais ceļu satiksmes negadījumu skaits, gan arī autoservisa pakalpojumu un ārstniecisko pakalpojumu izmaksu pieaugums. Neraugoties uz BTA Baltic izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību pieaugumu, veiksmīgi pārstrukturizējot administratīvos procesus, mērķtiecīgi un kvalitatīvi segmentējot apdrošināšanas tirgu, BTA Baltic peļņa trešajā ceturksnī sasniedza 2,3 miljonus eiro, tai skaitā uzņēmums katrā no Baltijas valstīm strādājis ar peļņu. Jānis Lucaus, apdrošināšanas sabiedrības "BTA Insurance Company" SE Valdes priekšsēdētājs: "Šī gada trešajā ceturksnī uzrādītie BTA grupas kopējie un BTA Baltic finanšu rezultāti apliecina veiksmīgi īstenotu biznesa stratēģiju, veicot uzņēmuma sadalīšanu atbilstoši biznesa ģeogrāfiskajam dalījumam. Parakstīto apdrošināšanas prēmiju pieaugums brīvprātīgajos apdrošināšanas veidos liecina par pozitīvu tendenci – pieaug iedzīvotāju pirktspēja un arī izpratne par apdrošināšanas nepieciešamību. Vienlaikus jāatzīmē, ka, lai nodrošinātu efektīvu darbību, konkurētspējīgus pakalpojumus, kā arī stabilitāti nākotnē, BTA turpina optimizēt administratīvos procesus un darbības izdevumus, veic portfeļa pārstrukturizēšanu un uzlabo klientiem piedāvātos servisa pakalpojumus, piemēram, nodrošinot ievērojami ātrāku apdrošināšanas atlīdzību izmaksāšanu visos apdrošināšanas veidos."

BTA kā vienīgā Latvijas apdrošināšanas sabiedrība, kas eksportē finanšu pakalpojumus, pēc reorganizācijas īstenošanas trešajā ceturksnī veiksmīgi turpināja biznesa attīstību ārpus Baltijas valstu robežām.

Veiksmīgus rezultātus un parakstīto apdrošināšanas prēmiju pieaugumu šī gada deviņos mēnešos BTA izdevies sasniegt Francijā, Polijā un Spānijā. Francijā sauszemes transportlīdzekļu apdrošināšanā šī gada deviņos mēnešos BTA parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoms, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo laika periodu, pieaudzis par 16,5 %, OCTA veidā – par 57,5 %, īpašuma apdrošināšanā – par 9 %.

Spānijā šī gada deviņos mēnešos BTA parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoms pieaudzis gan sauszemes transportlīdzekļu apdrošināšanā (+51,3%), gan OCTA veidā (+37,6%). Polijā pieaudzis BTA parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoms OCTA veidā (+2 %), kā arī vispārējās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanā, galvojumu apdrošināšanā un nelaimes gadījumu apdrošināšanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)