Banner 980x90

Reģionos iedzīvotāji arī piektdien vēlas nobalsot citā iecirknī

Rīga, 24.maijs, LETA. Arī šodien, kad iespējams iepriekš nobalsot Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, daļa vēlētāju reģionos vēlas savu balsi atdot ārpus saviem iecirkņiem, aģentūrai LETA pastāstīja pašvaldībās.

Šādas situācijas šodien novērotas Aknīstes novadā, atklāja novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Biruta Balule. Viņa nemācēja teikt, kādi iemesli ir iecirkņu maiņai.

Līdz ceturtdienas vakaram nobalsojošo skaits novadā ir 2,1% no balsstiesīgajiem, taču rindas iecirkņos neveidojas, un vēlēšanu norisi Balule vērtē kā mierīgu.

Arī Rēzeknē rindu nav nevienā no 12 pilsētas iecirkņiem, aģentūrai LETA pastāstīja pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Diāna Pirožkina. Taču arī šodien, lai gan tas nav iespējams, vēlētāji grib nobalsot ārpus viņiem reģistrētajiem iecirkņiem.

Pirožkina klāstīja, ka visus iecirkņus ir apmeklējis Valsts drošības dienests, un pārkāpumi pašlaik nav konstatēti.

Savukārt Jaunpils novadā šodien nav bijis interesentu, kas vēlētos nobalsot citā iecirknī. Novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Vija Rasa skaidroja, ka šādu vēlētāju bijis daudz pirmajās iepriekšējās balsošanas dienās. Arī kopējā vēlētāju aktivitāte pirmajā dienā bijusi lielāka.

Piektdien vienā no diviem novada iecirkņiem bijusi problēma ar interneta pieslēgumu, taču tā, pēc Rasas teiktā, ir atrisināta, un abi iecirkņi turpina darbu.

Kā ziņots, Latvijā šodien turpināsies iepriekšējā balsošana EP vēlēšanās - iedzīvotāji varēs doties vēlēt līdz pat plkst.20.

Balsot varēs tikai iecirkņos, kuros vēlētāji ir reģistrēti. Iepriekš visās trīs iepriekšējās balsošanas dienās bija paredzēta iespēja vēlēt arī citā iecirknī, tomēr Centrālās vēlēšanu komisijas tiešsaistes datu apmaiņas sistēmas problēmu dēļ šodien šādas iespējas nebūs.

EP vēlēšanu pamatdiena būs sestdien, kad arī balsot varēs tikai tikai iecirkņos, kuros vēlētāji ir reģistrēti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)