Banner 980x90

Rāviņš: Maskavai mūsu autobusi vairs nav vajadzīgi

Andris Rāviņš/ Foto: Lita Krone/ LETA
Andris Rāviņš/ Foto: Lita Krone/ LETA
Piektdien, 23.septembrī, tiekoties ar ārzemju vēstniekiem, Jelgavas mērs Andris Rāviņš (ZZS) atklāja, ka pa pilsētas ielām brauc Jelgavā ražots sabiedriskais transports, taču tā ražošana sadarbībā ar Maskavas vadību ir apstājusies.

"Pa pilsētu brauc sabiedriskais transports, kas ražots Jelgavā. Šo nozari attīstījām kopā ar Maskavas vadību," par savulaik Jelgavā darbojošos uzņēmumu "AMO Plant" vēstniekiem klāstīja Rāviņš. Viņš vienlaikus atzina arī, ka ražošana ir apstājusies: "Maskavai mūsu autobusi vairs nav vajadzīgi."

Pilsētas galva lepojās arī, ka Jelgavā darbojas inteliģentā satiksmes vadības sistēma, kas esot tikai nedaudzās Eiropas pilsētās, līdz ar to satiksme tiek vadīta nevis pēc kāda laika grafika, bet pēc noslodzes.

Iepazīstinot ar pilsētu, Rāviņš aicināja vēstniekus izvēlēties Jelgavu kā investīciju objektu, jo ārzemju investoriem ir pieejamas gan telpas ražotnēm, gan infrastruktūra, tāpat Jelgavai ir izdevīga atrašanās vieta, tāpēc preču transportēšanai var izmantot gan asfaltētos ceļus un dzelzceļu, gan Lielupi un lidlauku nākotnē.

"Atrodamies tuvu Rīgai, kas ir gan labi, gan slikti. No vienas puses - mūsu iedzīvotāji krīzes situācijās var atrast darbu Rīgā. Bet ne tik labi ir tas, ka daudzi ekonomiski aktīvie cilvēki strādā galvaspilsētā," pauda mērs. Kā iespējas darbaspēka noturēšanai Jelgavā Rāviņš minēja jaunu darbvietu radīšanu un algu palielināšanu, sasniedzot vismaz Latvijā vidējās algas līmeni.

Ārzemju vēstnieki šodien devušies iepazīšanās vizītē uz Zemgali, aģentūra LETA uzzināja Ārlietu ministrijā. Jelgavā viņi apmeklēja Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torni, bet vēlāk dosies uz Dobeli un Tērveti, kur tiksies gan ar Dobeles novada domes vadību, gan apmeklēs uzņēmumus un Tērvetes dabas parku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)