Banner 980x90

"Uzņēmēju dienas Zemgalē 2016" apmeklē vairāk nekā desmit tūkstoši iedzīvotāju

Foto: Jelgava24.lv
Foto: Jelgava24.lv
Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK), kā arī Jelgavas pilsētas apkopotā informācija liecina, ka "Uzņēmēju dienas Zemgalē 2016" apmeklēja vairāk nekā desmit tūkstoši iedzīvotāju, pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informēja LTRK.

Abas pasākuma dienas iedzīvotāji labprāt apskatīja Jelgavas Olimpiskajā centrā izvietotos stendus, kā arī ārpusē izvietoto ekspozīciju – kopumā "Uzņēmēju dienās Zemgalē 2016" piedalījās 186 dalībnieki. Savukārt, uzņēmumi un novadi sacentās par speciālbalvām piecās nominācijās: par aktīvāko pārdošanas komandu tika atzīts SIA "Sakret Latvija", ekstravagantākais dalībnieks bija SIA "Astarte – Nafta", ģimenei draudzīgāko stendu bija veidojis Tukuma novads, inovatīvākais stends bija SIA "Spals", bet labākās reklāmas iespējas izmantoja Jelgavas novads.

Pasākuma atklāšanas laikā notika Jelgavas popkora un popgrupas "Noslēpums" uzstāšanās. Lai atgādinātu par nezūdošām tautas vērtībām, tika rīkota modes skate "Zemgales mode laikmetu griežos" ar mērķi parādīt tērpu attīstības procesu no pašiem pirmsākumiem – Zemgales reģiona tautastērpu krāšņo daudzveidību, līdz pat mūsdienām. Tautastērpu parādi ieskandināja folkloras kopas "Tarkšķi" bērnu sastāvs. Vēl dāmas varēja apskatīt dažādus Latvijā ražotus tērpus: Modes nama "TĒMA" un trikotāžas ražotāja "Elisenda" jaunākās kolekcijas. Modes skates dalībniecēm vizuālo noformējumu (frizūras un make-up) veidoja Jelgavas Amatu skolas audzēkņi. Klātesošos iepriecināja arī muzikālā apvienība "Muskatrieksts" un Jelgavas novada jauniešu bigbends Raita Ašmaņa vadībā, kā arī dažādu mūzikas stilu pārstāvis Mārtiņš Jātnieks.

Pasākuma laikā norisinājās arī konditoru konkurss "Skaistākā Zemgales torte", ko vadīja Normunds Skauģis un Ilze Briede. Tajā piedalījās piecas konditores no Zemgales reģiona. Gan skatītāju simpātijas, gan arī žūrijas augstāko novērtējumu ieguva Regīna Nolberga no Iecavas novada.

Savukārt, sadarbībā ar laikrakstu "Dienas Bizness" norisinājās Biznesa iespēju forums, kura laikā uzņēmēji apmeklēja lekcijas un diskusijas par tādiem aktuāliem tematiem kā būvniecība, enerģētika un nekustamā īpašuma apsaimniekošana, ārējo tirgu aktualitātes un dažādu valstu eksporta priekšnoteikumi, finanšu instrumenti uzņēmējdarbības attīstībai. Forumu vadīja kompetenti jomas speciālisti ar bagātīgām zināšanām aktuālākajos jautājumos, kuri dalījās savā pieredzē. Foruma moderators bija "Dienas Bizness" žurnālists Māris Ķirsons.

Nākamās uzņēmēju dienas notiks Valmierā, kur ikviens gaidīts uz "Vidzemes uzņēmēju dienām 2016" 20. un 21.maijā, savukārt pēc tam ikviens aicināts piedalīties "Kurzemes uzņēmēju dienām", kas šoreiz būs Liepājā 27.un 28.maijā.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)