Banner 980x90

"Opus Pro" koncertēs Jelgavā

Publicitātes foto
Publicitātes foto

11.martā plkst.19.00 Jelgavas kultras nam notiks leģendārās latviešu rokgrupas "Opus Pro" koncerts, pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informēja pasākuma organizatori.

"Opus Pro" kodolu veidoja tās dibinātāji – solists Alex (īstajā vārdā Oļegs Andrejevs), kā arī izcilais ģitārists Harijs Zariņš. Pagājušā gadsimta 20.gadsimta astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados "Opus Pro", neapšaubāmi, bija viena no populārākajām latviešu grupām.

Savas pastāvēšanas laikā "Opus Pro"  ierakstījusi piecus studijas albumus: "Dzimene" (1996), "Es eju tevi zagt" (2000), "Labākās dziesmas" (2002), "Tu un es" (kopā ar Alex meitu – dziedātāju Aiju Andrejevu; 2006), kā arī "Stāsts Nr.13"(2014). Šis albums 2014.gadā saņēma "zelta" statusu. Grupa savā jubilejas tūrē iekļāvusi populārākos skaņdarbus, kas skanējuši šajās trijās desmitgadēs: "Rozā lietus", "Dzimene", "Šonakt", "Mīļā", "Svētuguns" un, protams, "Brīvību Baltijai" – vienu no spilgtākajām Atmodas laika himnām, kurai īpašu skanējumu piedeva grupas solista Alex spožais vokāls.

Protams, koncertu programmā vieta atrasta ne tikai šiem skaņdarbiem vien. Koncertos, kas notiks teju visā Latvijā, piedalīsies gan grupas pašreizējais pamatsastāvs (Artūrs Zemnieks, Jānis Retenais, Jānis Valters, Juris Veremejs) un solists Alex, gan viesmūziķi, kam grupas pastāvēšanas gados bijusi šāda vai tāda saistība ar OPUS PRO: komponists un Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš, Guntis Vecgailis, Oļegs Upenieks, Uldis Krūmiņš, Muravejs, Atis Ieviņš, Kaspars Pļavnieks un Rolands Majors. (pagaidām gan netiek atklāts, kurš viesmūziķis piedalīsies kurā koncertā)

Visos grupas koncertos piedalīsies "Opus Pro" dibinātājs un lielāko hītu autors – ģitārists Harijs Zariņš, kā arī Alex meita – pazīstamā dziedātāja Aija Andrejeva -, kura šogad (tāpat kā grupa!) svin savu 30.dzimšanas dienu.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā "www.bilesuparadize.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)