Banner 980x90

"Olainfarm" plāno "Kiwi" pacelt līdz "Madaras" līmenim

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA

Farmācijas uzņēmums "Olainfarm", kas nesen kā iegādājies nelielo ekokosmētikas ražotāju "Kiwi Cosmetics", vēlas to pacelt līdz uzņēmuma "Madara Cosmetics" līmenim, intervijā ziņu aģentūrai LETA atzina "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

Skaidrojot "Olainfarm" motivāciju "Kiwi" iegādē, viņš norādīja - kaut arī uzņēmuma svarīgākais virziens ir zāļu ražošana, holdingā ir arī uztura bagātināju ražotājs "Silvanols" un aptieku tīkls "Latvijas Aptieka", bet aptiekas "tikai no zāļu tirdzniecības vien nevar gūt peļņu".

"Tāpēc mums ir interesanta "Kiwi" dabīgā kosmētika, kurai ir pasaulē atzīti ekosertifikāti. Sasaistē ar aptiekām tur ir labs izaugsmes potenciāls - plus eksports. Mums ir ambiciozi plāni - pacelt "Kiwi" līdz "Madaras" līmenim, ne mazāk," sacīja uzņēmējs, atzīstot, ka šobrīd tas varētu izklausīties pēc "fantastikas".

"Un, ja mums piedāvātu iegādāties, teiksim, "Dzintaru", mēs teiktu "jā". Un "Madaru", "Stenderu"- arī "jā". Mēs noteikti tajā piedalītos un censtos iegādāties šos uzņēmumus," atzina Maligins.

Pacelt "Kiwi" līdz "Madaras" līmenim, palielinot apgrozījumu no pašreizējiem 124 000 līdz vairāk nekā 3 000 000 eiro, ir reāli trīs līdz piecu gadu laikā pamatā uz eksporta rēķina, kas veidos 90% no apgrozījuma, skaidroja Maligins.

Kā ziņots, janvāra beigās "Olainfarm" parakstīja līgumu par ekokosmētikas ražotāja SIA "Kiwi Cosmetics" 100% kapitāldaļu iegādi. Darījuma summa netiek izpausta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)