Banner 980x90

"Olainfarm" pērn aizvadījusi veiksmīgāko gadu līdzšinējā koncerna vēsturē

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA

Sasniedzot jaunu peļņas rekordu, pagājušais gads ir bijis veiksmīgākais līdzšinējā Latvijas farmācijas kompānijas AS "Olainfarm" koncerna vēsturē, liecina "Olainfarm" konsolidētais peļņas un zaudējumu aprēķins par koncerna darbību 2015.gadā.

Kā ziņo aģentūra LETA, koncerns pērn ir sasniedzis jaunu peļņas rekordu, nopelnot 14,8 miljonus eiro. Tas ir par 21% vairāk nekā 2014.gadā un par 7% vairāk nekā 2012.gadā, kad tika sasniegts līdzšinējais peļņas rekords - 13,88 miljoni eiro.

"Olainfarm" realizācija ir pieaugusi par 4%, salīdzinot ar 2014.gadu, un sasniegusi 97,6 miljonus eiro. Līdz ar to 2015.gads arī apgrozījuma ziņā ir bijis veiksmīgākais līdzšinējā koncerna vēsturē, teikts vadības ziņojumā.

Pagājušā gada ceturtais ceturksnis realizācijas ziņā bija visu laiku veiksmīgākais ceturtais ceturksnis "Olainfarm" vēsturē, koncerna realizācijas apjomam sasniedzot 25,7 miljonus eiro, kas ir par 8% vairāk nekā šajā periodā 2014.gadā. To izdevies sasniegt, neskatoties uz to, ka tādos "Olainfarm" būtiskos tirgos kā Ukraina, Baltkrievija, Lielbritānija un Polija realizācijas apjomi samazinājās.

Straujākais realizācijas pieaugums - par 107% - 2015.gadā tika sasniegts Nīderlandē, kurp "Olainfarm" sūtīja Pasaules Veselības organizācijas prettuberkulozes programmai paredzēto produkciju. 2015.gada laikā uzņēmuma realizācijas apjomi pieauga Tadžikistānā - par 39%, Latvijā - par 11%, Kazahstānā - par 7%, Uzbekistānā - par 3% un citās valstīs - vidēji par 23%, bet samazinājās Baltkrievijā - par 19%, Polijā - par 13%, Ukrainā - par 7%, Lielbritānijā - par 6% un Krievijā - par 1%.

"Olainfarm" lielākie noieta tirgi 2015.gadā bija Krievija, Latvija, Ukraina, Baltkrievija un Nīderlande.

"Olainfarm" pērn veiksmīgi noslēdza Turcijas zāļu aģentūras auditu, kā arī pabeidza biopieejamības pētījumus Turcijas reģistrācijas vajadzībām, kas ļauj turpināt zāļu reģistrācijas procesu arī šajā valstī.

Uzņēmums ir izstrādājis jaunas zāļu formas, kā arī tiek turpināts darbs pie jaunās kombinētās zāļu formas - prolongēta nitrofurantoīna - izstrādes, kā arī ir izstrādāti un Baltijas valstīs reģistrēti divi uztura bagātinātāji ar sastāvu, kas paredz to pielietošanu uroloģijā un hepatoloģijā. Baltijas valstīs ir reģistrēts uztura bagātinātājs "Jogurt Babydrops", kuru kopumā paredzēts reģistrēt 14 valstīs.

Pērn tika sākti reģistrācijas procesi Bosnijā un Hercegovinā, Vjetnamā un Mjanmā. Pērn ceturtajā ceturksnī tika pabeigti četri reģistrācijas procesi Tadžikistānā, Turkmenistānā un Moldovā, un tiek gatavota produktu reģistrācija Dienvidāfrikas Republikā, Horvātijā un Irākā.

"Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins norāda, ka pagājušais gads bija būtiska "Olainfarm" izturības pārbaude nozīmīgajos NVS valstu tirgos. Krievijā, Ukrainā, Baltkrievijā un Kazahstānā joprojām saglabājas augsta vietējo valūtu nestabilitāte, kamēr Baltkrievija turpina pastiprināt administratīvos ierobežojumus arī medikamentu importam.

"Tāpēc mēs ne vien pastiprinām mārketinga aktivitātes, lai saglabātu pozīcijas šajos tirgos, bet arī strādājam pie noieta tirgu dažādošanas. Šogad turpināsim sekmīgi sākto ceļu uz Turcijas tirgu, ka arī attīstīsim iestrādes pārējos uzņēmumam jaunos tirgos," uzsver Maligins.

"Olainfarm" akcionāru pilnsapulce 2015.gada 11.jūnijā ir apstiprinājusi koncerna darbības plānu 2015.gadam. Saskaņā ar to koncerna apgrozījums 2015.gadā tiek plānots 100 miljonu eiro apmērā, bet tīrā peļņa 15 miljonu eiro apmērā. Saskaņā ar šo neauditēto 2015.gada pārskatu gada realizācijas plāns ir izpildīts par 96%, bet gada peļņas plāns - par 99%.

Lielākais uzņēmuma īpašnieks ir valdes priekšsēdētājs Maligins.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)