Banner 980x90

"Jelgava" nav pieteikusies dalībai nākamās sezonas LBL čempionātā

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
"Jelgavas" komanda nav pieteikusies dalībai nākamās sezonas "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātam, bet kopumā pieteikumi saņemti no desmit vienībām, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

LBL vadības noteiktajā termiņā 2016./2017.gada čempionātam pieteikušās desmit komandas: čempioni "Valmiera"/ORDO, "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja"/"Triobet", "Jūrmala"/"Fēnikss", "Valka"/"Valga", "Jēkabpils", "Barons", "Ogre"/"Kumho Tyres" un Latvijas Universitāte".

Paredzams, ka LBL 26.sezonas čempionāts sāksies septembra beigās un finišēs līdz 2017. gada 31.maijam.

Tikmēr pieteikumu līdzdalībai LBL čempionātā nav iesniedzis basketbola klubs "Jelgava", kura pārstāvji pauduši nodomu startēt otrās divīzijas čempionātā. LBL augstākajā sabiedrībā Jelgava ar savu komandu bija pārstāvēta no 1993. līdz 1997.gadam un kopš 2008.gada. Labākais rezultāts - sestā vieta (2010.-2012. gadā). Savukārt iepriekšējās sezonās vienība nesasniedza izslēgšanas turnīru, turklāt starpsezonā to atstāja arī galvenais treneris Mārtiņš Gulbis, kurš pievienojies "Barons" klubam.

LBS valde apstiprinājusi LBL nolikumu, izņemot sadaļu par izspēles sistēmu, ko paredzēts skatīt tuvākajās sēdēs. Ņemot vērā klubu sanāksmē formulēto dalībnieku pozīciju, paredzēts pamatturnīru pabeigt līdz aprīļa vidum, izbrīvējot vairāk laika izslēgšanas turnīram.

Šajā pavasarī par LBL čempioniem pirmo reizi vēsturē kļuva "Valmiera"/ORDO, kas spraigā septiņu spēļu sērijā ar 4-3 pārspēja pagājušā gada Latvijas labāko vienību "VEF Rīga".

Savukārt Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSB) turnīram pieteikumus iesniegušas septiņas komandas - čempiones "TTT Rīga", "Vega 1"/"Liepāja", "TTT Juniores", RSU/"Merks", Latvijas Universitāte, "Cēsis" un Latvijas U-16 izlase. Turnīrs sāksies oktobra sākumā, bet jaunās Latvijas čempiones kļūs zināmas aprīļa beigās.

Piekto sezonu pēc kārtas pašmāju labākās sieviešu basketbola komandas sezonas lielāko daļu spēlēs apvienotajā Latvijas un Igaunijas līgā. Pamatturnīra pirmais aplis tiks izspēlēts līdz Ziemassvētkiem. Pēc tam komandas sadalīsies divās grupās, turklāt labākajām pievienosies arī Somijas čempionvienība Lāpenrantas "Catz". Apvienotās līgas čempiones tiks noskaidrotas aprīļa sākumā, bet pēc tam notiks Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrs.

Iepriekšējā sezonā Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā triumfēja "TTT Rīga", kas turklāt kļuva par labāko arī vietējā līgā un Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgā (EEWBL).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)